Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jäätyvä luonto

15.2.2009 Eki Holmberg

Kerhoillassa oltiin lähelä jäätä

Viimeviikon kerhoillassa aiheita ja juttua riitti. Myös kuvia oli katseltavana , niitä sellaisia "tavanomaisia".   Olen tainnut joskus mainita miten monipuolinen ja moniluotteinen luonto saattaa olla, jos vain kulkee silmät avoinna eikä pelkää  katsella sitä eri tasoilta ja "vinkkeleistä". Illan ehkä erikoisimmat kuvat ja kuvakulmat toi nähtäväksi Jaakko Koskelo.  Hän oli kuvannut jäätyvää Pyhäselkää Joensuun lähellä ja onnistunut vangitsemaan joulukuun valon jäässä hienosti. Tämän jutun otsikkokuva ja lisäkuvat ovat hänen otoksiaan.  Ratkaisevaa ei aina ole ,että on viimeistä huutoa ja parasta luokkaa olevat tekniset välineet. Onnistunut ratkaisu on yleensä  kiinni siitä, mitä etsii ja löytää.Havainnointi ja oikea ajoitus sekä taso, jolta näkemäänsä arvio ,ovat tärkeitä elementtejä kuvia otettaessa. Jaakon kuvissa on valo ja jää  saatu kuviin lähestymällä maan kamaraa  eli sieltä "sammakkoperspektiivistä" Hienoja havaintoja ja oivalluksia kuvattavaa näkymää arvioitaessa. Vaikka olemme pystyssä kulkevia kaksijalkaisia ihmisiä, kannatta joskus lähestyä sitä maisemaa jonka muurahainenkin näkee.Ja niinkuin mainitsin, mielenkiintoisen ja onnistuneen kuvan saaminen ei välttämättä edellytä monen tonnin "kameratilbehöörejä". Sitäpaitsi asiahan on niin,että kuvan on oltava kuvaajan kannalta mielenkiintoinen ja  muistoja herättävä. Eri asia on sitten kilpailukuvat, ne otetaan miellyttämään arvosteluraatia.

Lauantaina eli ystänäpäivänä,käväisi  viisi kameraseuralaista Lapualla Lakeuden laaja-kuvafestivaalilla. Tilaisuudessa luennoi Jorma Luhta hänelle varsin tutusta aiheesta pohjoisen suot . Benjamin Pöntinen ,toinen tunnettu luontokuvaaja kertoi omasta, jo 25 vuotta kestäneestä, ammattikuvaajan urasta otsikolla Ladosta lepakkoihin. Tilaisuudessa järjestettiin myös pienimuotoinen valokuvakilpailu jonka voitti, kukas muu kuin meidän  Esa N. Saamani tiedon mukaan reissu kannatti.

Jokaisessaa kokoontumisessa on ollut jotain uutta ja mielenkiintoista. Tällä kertaa oli jää. Mitä lienee seuraava kerhoilta tuo tullessaan.Kokoonnumme seuraavan kerran hiihtoloman jälkeen 3. maaliskuuta.

Kyy Eki