Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanhallituksen jäsenille vastuualueet

18.2.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja ennakoi kunnan toiminnan kansanvaltaistuvan vastuualuepäätöksen myötä.

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantaina 16.2.2009 kunnanhallituksen jäsenten vastuualueista. Vastuualueet jaettiin kunnanjohtajan esityksen mukaisesti siten, että sosiaali- ja terveyspalvelujaoston puheenjohtaja Tuula Härkönen nimitettiin sosiaali- ja terveysvastaavaksi, sivistyslautakunnassa kunnanhallitusta edustava Jaana Honkanen opetus- ja päivähoitovastaavaksi, tarkastuslautakunnan entinen puheenjohtaja Kauno Viiru talous- ja hallintovastaavaksi, vuokra-asuntoyhtiön hallitukseen valittu Jouni Saukko elinkeinoista ja asumisesta vastaavaksi sekä Järviseudun jätelautakuntaa ja kunnanhallituksen lupajaostoa johtava Jari Lautanen yhdyskunta- ja ympäristövastaavaksi. Pirkko Kotasen vastuulle tuli kulttuuri- ja vapaa-aika Lauri Lahtisen saadessa harteilleen projektivastaavan (Kiviranta, Paletti) nimikkeen. Kuntakuvasta, johon kuuluvat markkinointi, tiedottaminen ja kv-asiat sen sijaan vastaa Johanna Humalajoki.

Hallituksen päätöksen mukaisesti kysymys on kaksivuotisesta kokeilusta, jonka aikana lopulliset tehtäväkuvat pyritään muokkaamaan. Selvää kuitenkin on, että kunnanhallituksen jäsenillä on seuranta- ja innovointivastuu omalla sektorillaan. Tavoitteena onkin, että kunnanhallituksen jäsenet muotoilevat seuraavan kuukauden aikana suuntaviivat oman sektorinsa kehittämiseen, josta koostetaan toimintasuunnitelma-asiakirja hallituskaudelle.

Vastaavaa ”ministerimallia” ei tiettävästi ole käytössä muualla Suomessa. Esikuva sille löytyy yliopistojen ylioppilaskunnista, joskin kunnassa mallin hyödyntäminen vietäneen pidemmälle jo pidemmän toimikaudenkin vuoksi. Kunnanjohtaja Matti Muukkonen kuvaa mallia eräänlaiseksi välimuodoksi perinteisen virkamieskoneistoon perustuvan ja passiivisen luottamusjohdon sekä pormestarimallin välillä. ”Pormestariahan meillä ei Kyyjärvellä ole, mutta jatkossa hallinto sisältää monia piirteitä kunnanhallinnon kansanvaltaistamisesta kuitenkin siten, että varsinainen hallinnon toteuttaminen jää edelleen kunnanjohtajan johtaman hallinnon kontolle”, Muukkonen toteaa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.