Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven budjettia ei avata

19.2.2009 Matti Muukkonen

Kunta teettää vuokra-asuntojen kuntokartoituksen.

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantaina 16.2., ettei kunnan budjettia ole tarpeen avata. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen laatiman talouskatsauksen mukaan kunnan tämän vuoden talousarvioon on arvioitu verotuloja yli 300 000 euroa vähemmän kuin mitä verotulokertymä on ollut vuonna 2008. Lisäksi kunta on saamassa käyttötalouden valtionosuuksia yli 100 000 euroa budjetoitua enemmän. Helpotusta voi olla tiedossa myös sosiaali- ja terveysministeriöiltä haetusta hankeavustuksesta Kivirannan palvelukeskuksen peruskorjaukseen. Mikäli ylimääräinen valtionosuus Kyyjärvelle napsahtaa, vähentää se investointien rahoitustarvetta noin 250 000–450 000 eurolla.

”Pelkästään käyttötalouden osalta budjettiin kirjatut puskurit tarkoittavat mahdollisuutta jopa 10,5 %:n verotulojen laskuun. Tammikuussa 2009 verotulot olivat vuoden takaiseen nähden vain 6,5 %:n laskussa, josta suurin osa selittyy yhteisöveron tuoton romahduksella (-60 %), joka tosin sekään ei ollut seutukunnan sisäisessä vertailussa missään nimessä huonoin”, kunnanjohtaja Muukkonen toteaa.

Kunnanhallitus keskusteli kuitenkin mahdollisista elvytystoimenpiteistä, joista keskeisimmäksi nousi mahdollinen vuokra-asuntojen peruskorjaus. Mikäli lähiaikoina teetettävä kuntokartoitus osoittaa remontointitarpeen, pyritään remontoinnista päättämään mahdollisimman pian. Jo nyt vuokra-asuntojen korjaustarpeiden kartoitus on ollut teknisen toimen kiireellisyyslistalla ensimmäisenä. Talouden taantuman vuoksi aikataulua on kuitenkin syytä kiristää sekä investoinnin hinnan että työllisyystilanteen parantamisen vuoksi.

Huolimatta moniin muihin maakunnan kuntiin nähden paremmasta tilanteesta, päätti kunnanhallitus jatkossa seurata taloutta jokaisessa kokouksessaan.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.