Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kiitos Kyyjärvi

Englantilaisen filmausryhmän kiitospuhe poislähtiessä


Thanks to KyyjärviTouch Down in Kyyjärvi

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan saksanryhmän kuulumisia Frankfurtista

17.2.09 Meri Löytönen ja Elina honkola

Frankfurt tuli jo heinäkuussa saksanryhmäläisille tutuksi. Toinen reissu tehtiin uudenvuoden tienoilla melkein samalla porukalla.

Keräsimme rahat innokkaina (tai vähemmän innokkaina) myyjäisillä ja ovelta ovelle kiertäen myymällä keksejä. Alussa varojenkeruu näytti toivottomalta, mutta rahat saatiin kumminkin kasaan ja liput tilattua.

Kaupunki on hyvin kaunis niin talvella kuin kesälläkin. Kesällä ehdimme tutustua jo melko hyvin Frankfurtin katuihin ja varsinkin zeil-kadulle, joka on tunnettu kaupoistaan. Heinäkuussa kävimme myös eläintarhassa katsomassa kiraffeja ja seeproja sekä muita eksoottisia eläimiä. Ostoksilla ja kaupungilla kierrellen meni nopsaan aika ja kyllä sitä saksankieltäkin tuli käytettyä aina silloin tällöin. Yövyimme kansainvälisessä nuoriso majassa jossa tutustuimme myös muiden maiden nuoriin ja heidän tapoihinsa. Saimme heistä varmasti elinikäisiä ystäviä.

Talvi oli erilainen kuin Kyyjärvellä; lunta ei ollut paljoa ja ihmisiä oli senkin edestä, etenkin uudenvuodenaattona. Saksassa olimme 31.12 ja vielä melko pitkän lennon jälkeen väsyneenä lähdimme katsomaan uudenvuodenraketteja. Kun heräsimme ensimmäiseen aamuun vuonna 2009 huomasimme, miten paljon olivat ihmiset osanneeet sotkea ja kuinka sumuista kaupungissa oli. Aamulla lähdimme "Palmengardeniin", kasvitieteelliseen puutarhaan. Talvesta johtuen, emme päässeet nauttimaan ihan kaikista kukkasista, mutta olihan niitä silti kovin paljon. Loppuloma meni shoppaillessa jälleen ja illat ranskalaisia syödessä porukalla nuorisomajamme ravintolassa.

Suosittelemme kaikille saksasta kiinnostuneille tätä paikkaa ja Frankfurtin nähtävyyksiä. Iso kiitos Birgitalle (survior), joka jaksoi raahata meitä ulkomaille jo toisen kerran!