Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Netti-TV: Lentopalloa

Netti-TV:ssä sunnuntaina 9.2.2009 klo 19.00 alkaen Kyky-Betsetin ja SalSan välinen ottelu. Lähetys käynnistyy jo hyvissä ajoin ennen ottelua haastatteluilla.


Nopola News ei olekaan kansalaisjournalismiaLiity jäseneksi Kyyjärven Mediamyllärit ry:n

Yhteistyökumppanit

Nopola News ei olekaan kansalaisjournalismia

6.2.2009 Kyyjärven Mediamyllärit ry - Aaro Toppinen

Mitäs nyt sanotaan englantilaiselle kuvausryhmälle kuun lopulla? No, ainakin se, että kuusi miljoonaa sivulatausta meni rikki.

Vajaa neljä vuotta sitten, heti Nopola Newsin julkistamisen jälkeen, tuli kirjoitettua juttu Tämä onkin kansalaisjournalismia.

Blogien ja erilaisten yhteisöllisten verkkopalveluiden kasvun myötä, keskustelu kansalaisjournalismista on käynyt vilkkaana eri puolilla maailmaa. Tai ehkä pikemminkin on pyritty määrittelemään käsitettä, mitä toimintaa on kansalaisten muuttuminen internetin käyttäjistä sen sisällöntuottajiksi, joko yksin tai yhdessä. 

Jyväskylän yliopiston Kansalaisyhteiskunnan tutkimusportaalia selatessani huomasin hauskan Kans-sanaston, johon kerätään uusia sanoja ja niiden määritelmiä. Kansalaisjournalismi -sanan määritelmässä on mainittu, että "bloggaamista tai Nopola Newsin (arkisto.nopolanews.fi) kaltaista yhteisöllistä julkaisemista voisi pikemminkin kutsua kansalaisten vertaisviestinnäksi tai kansalaismediaksi kuin kansalaisjournalismiksi."
On erittäin hienoa, että Nopola News kelpaa yliopistotason tutkimusten ja määritelmien kohteeksi. Käykääpä tutustumassa tästä linkistä, sillä sieltä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.

Niin tai näin. Nopola Newsin "uniikki"kävijämäärä ylitti tammikuun puolessa välissä 300.000 kävijän rajan. Tuo lukema ei kuitenkaan kerro koko totuutta vaan paremmin sitä kuvaa kuuden miljoonan sivulatauksen määrä, mikä ylittyi tammikuun viimeisenä päivänä. Tilanne olisi huolestuttava, jos kävijä- ja sivulatausmäärät olisivat lähellä toisiaan. Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että sivustolle tullaan ja samantien poistutaan. Nopola Newsiä kuitenkin siis napsutellaan tiuhaan tahtiin ja napsuteltavaa riittää, sillä 4.000 jutun raja ylittynee Eläköön Kuusniemi -kirjan julkistamisen aikoihin huhtikuun alussa.

Vajaa pari vuotta käytössä olleen yhteistyökumppanisivuston yrityskortteja on selattu jo lähes 100.000 kertaa. Palautteen perusteella sieltä löytyvät kätevästi mm. yritysten yhteys- ym. tiedot. Lukemassa ei ole mukana Ostovinkit ja tarjoukset -painikkeen alla oleva tarjonta ja muu materiaali. Tuhansia kertoja on joku vesi kielellä selannut esimerkiksi lounaslistoja. Yrityssektori on sisällöntuottajien ohella erittäin tärkeä taho, jonka toiveita tulee kuunnella herkällä korvalla.

Helmikuun 22. päivä tulee muuten kuluneeksi neljä vuotta siitä kun ensimmäisen kerran kokoonnuttiin Monitoimitalolle ideoimaan Nopola Newsin syntyä. Kahvitarjoilu "hieman" ylimitoitettiin ja sitä sitten juotiin urakalla. Porukkaa heräteltiin kahvilla, jopa hilpeyttä herättäneellä avauskalvolla ja muilla pompuloilla. Piipaa-autolla olisi pois viety, jos joku tuolloin olisi veikannut, että neljä vuotta myöhemmin saapuu EU:n palkkaama kuvausryhmä tekemään dokumenttia Nopola Newsistä tai että ollaan käynnistelemässä erittäin merkittävää kehityshanketta - Nopola News Virtuaalisesti ja livenä.  


Mutta ei arvailla tälläkään kertaa tämän enempää:) Kuvausryhmä saapuu 18.2 - 20.2 väliseksi ajaksi, mutta siitä myöhemmin.

(Kuva ensimmäisestä palaverista 22.2.2005.)