Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Järjestöpalaveri

5.3. Tuula Eerola/kulttuuritoimi

Nopolan alakoulun saliin varattu tila täyttyi, ja saimme Muukkosen Matin lisäksi yllättäen vieraaksi myös Vesterisen Pentin.

Matti Muukkonen alusti aiheesta järjestötyön merkitys ja tarkoitus. Hän osaa järjestötyön sekä teoriassa että sen käytännön kiemurat ja on kirjoittanut aiheesta (oppi)kirjankin. Muutamia kiteytettyjä ajatuksia hänen puheestaan kirjoitin muistiin.
Yhdistystoiminta on laissa sallittu, mutta ei kielletty eikä käsketty. Demokratian perustus on yhdistymisoikeus, jolloin ihmiset voivat vapaaehtoisesti hakeutua itseään koskevia tai kiinnostavia asioita käsitteleviin yhteisöihin. Tai tarvittaessa perustaa itse yhdistyksen, jolloin se tarvitsee kuitenkin lain mukaan vähintään kolme jäsentä, ja lain mukaan se ei saa olla lakien ja hyvien tapojen vastaista toimintaa. Yksityisellä ihmisellä on oikeus osallistua johonkin yhdistykseen ja erota siitä tai olla kuulumatta mihinkään.

Pentti Vesterinen kertoi seutukunnallisesta, TE-keskukselta rahoitusta saavasta yhteistyö- ja työllistämisprojektista, KEHRÄSTÄ. Se työllistää työttömiä lähinnä vapaaehtoistyötä tekevien järjestöjen tarpeisiin, mutta tekee yhteistyötä myös kuntien, yritysten ja yksityisten henkilöiden kanssa. Työllistämisen ohella projektin toinen tärkeä tavoite on  seutuyhteistyön kehittäminen ja uusien ajatusten ja toimintamallien löytäminen järjestötyöhön. Esitys sai heti vastakaikua, ja jo palaverin päätyttyä joku kävi Pentin luona saamassa ohjeita aloitukseen.

Kyyjärvellä on 45-50 toimivaa yhdistystä, rekisterissä on yli 80. Kaikille uusille (ja nykyisillekin) asukkaille tiedoksi, että yhdistyksistä löytyy varmaan jokaisen omaan mielenkiintoon ja elämäntilanteeseen sopiva yhdistys. Toisaalta yhdistykset ottavat mielellään uusia jäseniä joukkoonsa. Keskusteltiin tapahtumaillan järjestämisestä. Mietintään jäi, pidettäisiinkö se alkukesästä koulun maalaustalkoiden yhteydessä. Seuraava kokoontuminen asian tiimoilta päätettiin pitää 22.4. Miettikää nyt jokainen omassa yhdistyksessänne, mitä mieltä olette ja miten esittelisitte omaa toimintaanne.