Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyllä yhdessä on rattoisaa.....

8.3.2009 Aune Lampila ja Esa Kyrönlahti

Koskimäki - Huhtalan kyläläiset kokoontuivat rupattelun ja kahvittelun merkeissä viettämään kansainvälistä Naistenpäivää.

Huhtalassa Seppo ja Kaisa Ruuskalla viriteltiin uudelleen vanhaa tupailtaperinnettä sunnuntaina 8.3.2009. Aiemmin kun oli todettu että, nykyään on liian vähän yhteistä toimintaa ja kanssakäymistä kyläläisten kesken.

Ennen vanhaan oltiin enemmän tekemisissä kun väkeäkin oli kylillä nykyistä enemmän. Pidettiin tupailtoja ja järjestettiin hiihtokilpailuja, ukko- ja poikamiesten väliset hiihdot ja samalla myös nappulahiihdot, jotka taisivat parhaimpina vuosina kerätä lähes 100 hiihtäjää, ja kaikki palkittiin tietty. Väkeä oli siis runsaasti mukana. Laskeskeltiin tuossa porukalla että, suurimmillaan väkiluku Koskimäki - Huhtalassa on ollut 60 -luvulla, jopa 72 henkeä. Nykyään meitä on yhteensä vain 20. Nuorin tupailtaan osallistuja tänä iltana oli viikon päästä 3 -vuotta täyttävä ja vanhin oli 85 -vuotias.

Tänäkin vuonna kylältämme löytyy kyliä yhdistävä hyvä hiihtolatu, jota ahkerimmat kyläläiset hiihtelevät päivittäin. Koskimäkeen saatiin helmikuun lopulla myös katuvalot. Nyt hiihtäminen onnistuu valojen ansiosta paremmin myös iltaisin, sillä latu seuraa valoja läpi Koskimäen kylän. Myös lenkkeily iltaisin on nyt mukavampaa valojen ansiosta.

Illan puheenaiheet vaihtuivat sujuvasti aiheesta toiseen, keskusteltiin ja mielipiteitä vaihdettiin mm. seuraavista ajankohtaisista aiheista:

* eläkeikä uudistuksesta

* kunnanvaltuuston tiistain kokouksessa esille tulleesta ehdotuksesta pakolaisten vastaanottamisesta kuntaan

* tietoliikenne yhteyksistä ja niiden saatavuudesta (elokuussa 2006 kylälle saatiin 1. ADSL yhteys, joulukuussa 2008 naapuri olisi ollut myös halukas sellaisen ottamaan, sellaista ei enää ole myynnissä, tästä jos mistä on pitkänäköisyys kaukana 2 vuotta 4 kuukautta. Tilalle tullut hankintahinnaltaan satojen eurojen laitteiden mahdollistava langaton laajakaista, yhteystapa jossa nopeus puolittuu ja hinta kaksinkertaistuu. Valtion tavoitteena on saada kaikki suomalaiset laajakaista­yhteyden päähän. Vuoden 2010 loppuun mennessä kattavuuden luvataan olevan 99,9 prosenttia väestöstä.

* SoTe-kuntayhtymän ja perusturvaliikelaitos Saarikan tarjoamista lääkärin päivystyspalveluista nykyisellään Karstulassa ja jatkossa(ko) vain sitten Saarijärvellä?

....ja monesta monesta muusta aiheesta kerittiin illan aikana puhella.

Todettiin illan olleen kaikinpuolin onnistunut ja sen myötä tarkoitus olisi myös jatkossa tämän tyyppisiä tupailtoja järjestää....