Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Viides kausi M1-sarjaa takana

1.3.2009 Hannu Kalliojärvi / Kyky

Lentopalloa on Kyyjärvellä pelattu jo vuosikymmeniä. Nykyisen kunnantalon pihalla ja jopa Lintusaaressa kesäisin oli lajin edelläkävijöillä kentät.

Nykyinen taso paikkakunnalla on ollut valtakunnan mittapuussa Helsingin tasoa, seuraava porras ja Nopolan ihme takoisi SM-liigassa.

Kyyjärven ponnistelut lentopallopiireissä on aiheuttanut ihmettelyä, Nopola News ja suorat netti-tv lähetykset M1-sarjan otteluista kotikatsomoihin., seurata voi vaikka Kiinassa..Kolmesti Kyky-Betsetin paitaan pukenut Kristjan Kais muuten pelasi viime syksynä Pekingin Olympialaisissa parinsa Rivo Vesikin kanssa. Pari vieraili viimeksi Kyyjärvellä keväällä 2007.

Kuuseen emme kurkottele mutta seuraava tavoite voisi olla taulukon paremmassa puolikkaassa. Takana on nyt viisi vuotta ykköstä, joka kausi pelaamalla saavutettu paikka. Seuraava askel vaatii panostusta niin taustoilta mutta eritoten joukkueelta. Tavoitteen onnistumiseksi nyt olisi aloitettava työt, mennyt kausi päättyi jo kaksi viikkoa sitten. Uusi kausi alkaa vasta syys-lokakuun vaihteessa, edelliset keväät ja kesät ovat  hurahtaneet aina ihmetellessä. Yleisön ja yhteistyökumppaneiden kiinnostus vaatii parempia tuloksia, nykyinen taso on nähty. Tämän hetken taloudellinen suuntaus ei helpota minkään urheiluseuran varainkerääjiä.

Kyky-Betset nimellä  kulkeva joukkue on ”piireissä” leimattu rikkaaksi. Sitä se oikeastaan onkin, pelaamme vuodesta toiseen pienimmällä budjetilla, kalleimpien kilpailijoiden kassa on viisinkertainen. Rikkaus onkin meillä jotain muuta kuin kasa euroja, parhaat kumppanit eri osa-alueilla kun puhutaan kokonaisuudesta. Oikeilla ratkaisuilla on selvitty vuodesta toiseen plussa tuloksin, täytyy vain tehdä riskittömiä ratkaisuja.

Alueelinen yhteistyö eri sektoreilla on mennyt parempaan suustaan.  Pelaajia on tullut naapuriseuroista, heidän mukanaan uusia katsojia on saapunut lauteille. Seurassa on ollut monia ulkolaisia pelaajia ja kiinnostusta tuntuu riittävän. Kevään hankinnoista molemmille jäi kipinää, joulutauolta Darius Abromavicius ja Aliaksei Yeuthukovich  vaihtoivat osoitteet kotimaihinsa ja tilalle saapui uusia miehiä.

Argo Arak ja Saulius Astrauskas kumpainenkin ilmaisivat kiinnostusta jatkossakin.  Vahvistuksia on tarjolla muualtakin mutta niistä kannattaa keskustella sitten kun on kotimaan runko kasassa. Tärkeimmät työt on tehtävä taustojen ja talouden eteen. Yksi pohjalainen urheilumies on opettanut seuraavan viisauden; ”Kyllä pelureita löytyy jos ensin on kymmenen kylähullua jotka hoitaa seuran taustat”

Joulun jälkeen mennyt kausi lähti uuteen nousuun. Argon ja Sauliuksen mukana pojat hitsaantui yhdeksi joukkueeksi. Argon taito oli saada kaikki mukaan , liberon tontille palannut Rajalan Pekka suitsutti miehen karismaa. Ilmeisesti tohtori Kais oli antanut sen kuuluisan resetin millä on ollut loistava vaikutus. Kyläkauppias Lampela totesi viikko päätös ottelun jälkeen ;  ”Tähän on huono lopettaa, miehet jäi liian hyvään kuntoon ” 

Tuota sanomaa kannattaa kaikkien  mietiskellä.  Pitääkö joka vuosi syttyä pelaamaan vasta joulun jälkeen. Mitäs jos alettais kerrankin työt jo keväällä ja oltais syksyllä iskussa !

Vielä pari riviä. Mennyt kausi lähti yskien käyntiin vaikka startattiin jo heinäkuun puolella. Miehistö uusiutui ja roolitus vie aikansa, kehitystä tuli varmasti suurimmalle osalle. Väitän että jotkut pelasivat jopa parhaan kautensa. Kauden viimeisissä kotimatseissa joukkue oli parhaimmillaan ja yleisö sai nauttia näkemästään. Kuinka saataisiin pelit kulkemaan jo syksyllä samaan malliin ?  Siinäpä kysymys.