Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jarkolle SM-kultaa

2.3.2009 Tuija Vähämöttönen, valmentaja

27.2.-1.3.2009 Turussa Kuppittaan urheiluhallissa järjestetyissä 17-22-vuotiaiden SM –halleissa ehjä harjoittelukausi sekä Jarkko Parkkosen hyvä kisakunto palkittiin suomenmestaruudella.

Tiukan kisavastuksen Jarkolle kisoissa antoi tuttu kisakumppani Oulun mies Tero Huovinen, sekä Joonas Jokivartio (OulPy) ja Frans Kapilo (TuUl). Lopullisessa tuloslistassa Frans jätettiin neljänneksi tuloksellaan 196, vaikka ylitti saman korkeuden kuin kolmanneksi sijoittunut Joonas Jokivartio. Fransilla oli yksi tiputus enemmän aiemmista korkeuksista, joka ratkaisi mitalin Joonaksen hyväksi.
 
Tero Huovisen kanssa käytiin sitten jo henkistäkin taistelua mestaruudesta: kumpikin aloitti samasta korkeudesta (193) ja ylittivät sen sekä korkeuden 196 ensimmäisellään. 199 ylittyi molemmilla toisella ja kun Jarkko selvitti korkeuden 201 toisellaan Teron tiputtaessa jokaisella kolmella yrityksellä – oli voitto varmistunut.
 
Jarkko oli siten kisassa ainoa kahden metrin ylittäjä. Uusi ennätyskorkeus odottaa vielä omaa päiväänsä. Voiton ratkettua, kisalataus purkautui ja ennätys jäi vielä rikkomatta. Ensimmäinen ja kolmas yritys korkeudesta 204 olivat kyllä varsin mallikkaita, joten vanha ennätys taitanee siirtyä romukoppaan jo kesän ensimmäisissä kisoissa. Kilpailukauden kunnonajoitus oli kohdallaan ja tiukka viimeistelykilpailu aikuisten SM-halleissa sekä onnistunut lihashuolto/viimeinen avaava hieronta olivat takaamassa onnistunutta suoritusta. Suomenmestaruus on Jarkolle ensimmäinen.
 
Nyt alkaa pieni lepo, eli urheilutermein ylimenokausi ja sitten alkaa valmistautuminen ja harjoittelu kesän kilpailuihin. Tähtäimessä maajoukkue-edustus, uudet ennätykset ja mestaruudet. Ennen sitä taitaa urheilijamiehellämme kuitenkin olla pieni rutistus myös koulupuolella…
 
Onnittelut ja isot kiitokset Jarkolle, vanhemmille, tukijoille ja sponsoreille (Kyyjärven paikallisosuuspankki, PalettiSport, Honkarakenne) suomenmestaruudesta. Tästä on hyvä jatkaa.
 
 
 
… ja sama vielä pelkkänä tilastotietona…
 
M19 Korkeus
1. Jarkko Parkkonen            KyyjKy                               201
2. Tero Huovinen                 OulPy                                 199
3. Joonas Jokivartio             OulPy                                 196
4. Frans Kapilo                    TuUL                                  196
5. Maarek Palla                   HelsKT                               188
6. Tuure Hollo                     LänsiUU                              188
7. Esa Hyytiäinen                 KU-58                                188