Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Nuorten Keski-Suomi ry järjesti 5.3.2009 illalla Jyväskylässä nuorten palkitsemisjuhlan

11.3.2009 Maija-Liisa Immonen/ PK

Jokainen Keski-Suomen kunta sai nimetä palkittavaksi nuoren toimijan, Tsempparin, ja nuorten tukijan, Tsemppaajan. Tsemppari on 14-19 -vuotias aktiivinen nuori, joka osallistuu monenlaiseen vapaaehtoiseen toimintaan ja kannustaa myös muita toimimaan sekä edistää nuorten asioita omassa elinpiirissään.

Tsemppaaja on aikuinen, joka kannustaa nuoria itse yrittämään ja tekemään sekä siuhtautuu nuoriin ja heidän ideoihinsa avoimen rakentavasti.  Tsemppaaja ei tee asioita nuorten puolesta vaan auttaa ja uskaltaa antaa nuorille vastuuta ja luottamusta. Kyyjärveltä Tsempparina palkittiin Lauri Noponen, joka toimii koulun oppilaskunnassa, tällä hetkellä puheenjohtajana, vetää seurakunnan sählykerhoa ja on aktiivinen, reipas ja vastuuntuntoinen nuori.  Tsemppaajana palkittiin Katariina Rauma, joka Kyyjärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajan vastaa myös kunnan nuorisotoiminnasta ja nuorisotalon toiminnasta.  Hän on ollut ja on mukana monessa tehtävässä, jossa hän ohjaaja ja tukee nuoria.  Katariina eli Kata on tällä hetkellä nuoriostalon "sydän".     

Palkitsemistilaisuus oli juhlallinen, ja puitteet tilaisuudelle olivat upeat Nikolainkulman salissa.  Juhlan aluksi oli seminaari lasten ja nuorten osallisuudesta kunnassa.  Palkintojen jaon välillä oli Jyväskylän tanssiopiston flamenco-esitys ja nuorisokuoro Sinikellojen esitys. Paljon onnea Tsempparille ja Tsemppaajalle ja tsemppiä jatkossakin toimintaanne! Oli ilo olla jakamassa palkintoja kunnan puolesta.  Nuoret toimijat ja nuorten tukijat ovat palkintonsa ansainneet.   Ketkähän ovat vuoden 2009 nuori toimija ja nuorten tukija?  Pitää pitää silmät ja korvat auki, jotta kaikki mahdolliset palkinnonsaajaehdokkaat tulisi nähdyksi ja kuulluksi.  Vinkkejä palkittavista otan vastaan myös.