Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Mitä Kyypartiossa nyt?

10.3.2009 Eki Holmberg

Partio elää elämäänsä muutosten mutkissa.

Kyypartiossa puuhastellaan kuten jo reilut parikymmentä vuotta on puuhasteltu. Perusta ja periaatteet ovat säilyneet, mutta muutoksia on ollut ja lisää tulee. Suurimpia ja toimintaan vaikuttavia muutoksia ovat piiriuudistus , ikäkausiuudistus ja siihen liittyen ohjelmauudistus.  Muutokset vaativat - ehkä- nykyisiltä johtajilta jonkinverran uudistumismieltä ja venymiskykyä. Uudistusten myötä toivotaan(odotetaan) myös partiolaisten vanhemmilta  tukea ja osallisuutta.

Myös lippukunnassa on tapahtunut muutoksia. Helmikuun lippukuntakokouksessa (=vuosikokous) vaihtui niin lippukunnan johtaja kuin osittain myös lippukuntaneuvosto(=johtokunta).  Eevaliisa hyppäsi lippukunna johtajaksi  ns.  "kylmiltään" ja pyöritti kyypartiota muutosten pyörteissä  vuodesta 2004  eli reilut pari kaksivuotiskautta ja katsoi olevan aika siirtyä siitä pestistä  "takavasempaan". KIITOKSET Eevaliisalle  tästä pestistä. Uudeksi lpkj:ksi  valittiin Eki Holmberg. Pesti sovittiin yhdeksi vuodeksi. Sihteeriksi valittiin Riitta Holmberg. Johtajaneuvostoon (=johtokunta) valittiin  Risto Pölkki, Ville Ohranen,Marjaana Patovisti, Eeva Pölkki ja varalle Alina Nieminen. Kirjanpitäjänä jatkaa Pirjo Eteläkari ja tilintarkastajiksi saimme Ritva Jokisen  ja Merja Kantasen.  Monta vuotta lippukunnan tilejä tarkastanut  Terttu Koskela halusi luopua pestistä.Kiitokset Tertulle monen vuoden avusta.  Lippukunnan vanhempainneuvostoon valittiin  Kai Oinonen,Maarit Ohranen,Jaakko Uusisalo,Jani Patovisti  ja Tarja Seppänen.  Piirikokousedustajiksi valittiin lippukunnanjohtaja ja Kimmo Pölkki. Jäseniä Kyypartiossa on tällä hetkellä noin 80 joista puolet aktiiveja ja pääosin sudenpentuja eli 7-10 vuotiaita.  Uuden ikäkausijaon mukaan meillä on  3 sudenpentulauma, yksi seikkailijavartio, ja yksi tarpojavartio. Lynxit ovat juuri tulossa samoajaikään (15 - 17v) joten ehkäpä meillä  on vielä yksi sellainenkin ryhmä.  Vaeltajia ei ole, sillä entiset vaeltajat  ovat jo kaikki yli 22 eli ovat ns.aikuispartiolaisia , muutamia lukuunottamatta.

Kevään koloillat jatkuvat ja sujuvat  laumanjohtajien/luotsin tekemien suunnitelmien mukaan. Partiolle tyypilliset  "metsäkeikat" ovat jääneet kovin vähiin  ja syy siihen on johtajaikäisten  puute. Partion nykyiset turvallisuusohjeet edellytävät useimmiten johtajaikäisen eli 18v täyttäneen mukanaoloa retkillä.  Tämän talven lumilla on suunitelmissa  yliyön retki  jossa majoitutaan  1/2-joukkuatelttaan ja ehkä ositain kotaan. Paikaksi on suunniteltu Nurmijoen kotaa ja ajankohta 9.-10. huhtikuuta eli kiirastorstai-iltana pitäisi menneä metsään JOS riittävä määrä kipinämikkoja löytyy .Ainakin yksi rohkea on jo lupautunut ja tarve olisi muutama lisää.  Lumien lähdettyä on ehkä  vielä jokunen päiväretki .   Tietoa toiminnasta ja mahdollisuudesta osallistua siihen saa lippukunnan johtajilta.   Partio on , ei ainoastaan nuorten asia , vaan meidän kaikkien. Jos pidätte toimintaa tärkeänä ja tarpeellisena, ei muuta kuin  "hyppy uuteen ja outoon ja sekaan vaan".     Vaikka  toiminta hiljenee kesällä on tulevana kesänä kuitenkin yksi AIVAN EHDOTON  partiotapahtuma nimittäin Järvi-Suomen Partiolaisten piirileiri UITTO ´09  Partaharjulla heinä-elokuun vaihteessa. Vaikka Eevalisan pesti lpkj:na päättyi jatkaa hän  lippukunna  "uittomestarina. Nyt on jo korkea aika  ilmoittautua tälle leirille ja jos on tiedoista puute ,saa niitä joko Eevaliisalta tai vasta ilmestyneestä Liplatus piirilehdestä.

Vanhemmat "HALOO", jos on ideoita tai ongelmia, otakaapa yhteyttä. Tästä jatketaan eteenpäi!

Partioterveisin  Kyy Eki