Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön Kyyjärvellä

17.03.2009 Erkki Sorsamäki

Maanantaina 16.3.2009 alkoi Kyyjärven taajaman jätevedet virrata uudelle puhdistamolle.

Koskiniemen pumppaamon siirtoviemärin viimeinen liitostyö meneillään. Kuvassa Juha Vuorenmaa Keski-Suomen ympäristökeskuksesta, Erkki Sorsamäki ja Pekka Mäkelä. (Kuva Jukka Mutila Keski-Suomen ympäristökeskus)

Kyyjärven uuden jätevedenpuhdistamon rakentaminen on edennyt siihen vaiheeseen, että vesien johtaminen, koekäyttö ja sisäänajo voitiin aloittaa maanantaina. Koskiniemen pumppaamolta jätevedet pumpataan noin kilometrin pituisessa siirtoviemärissä uudelle puhdistamolle. Puhdistetut jätevedet johdetaan samaan kaivantoon sijoitetussa purkuputkessa takaisin Kyyjärveen. Se liitetään nykyiseen purkujohtoon vanhan puhdistamon rannassa. Koskiniemen pumppaamon saneeraustyö, siirtoviemäri- ja purkujohto otettiin käyttöön. Vanha puhdistamo poistuu käytöstä ja se tyhjennetään lähipäivinä. Purkamistyö tehdään myöhemmin keväällä, mahdollisimman nopeasti.

Koskiniemen pumppaamon saneerausurakoitsijana toimii Sähkö-ja Laitostekniikka Slatek Ky Oulusta, siirtoviemäriurakoitsijana Maanrakennus Hänninen Ky Perhosta.

Hankkeen toinen ohjausryhmän kokous pidettiin maanantaina 16.3.2009 Kyyjärvellä. Kokouksessa käsiteltiin mm. hankkeen rakentamisen tilanne, Eakr- rahoitukseen ja rakentamiskustannuksiin liittyvät asiat. Todettiin, että hankkeen rakentaminen on sujunut hyvin ja se pysyy kustannusarvion puitteissa.

Siirtoviemärin -ja purkujohdon rakentamistyö otettiin vastaan. Jätevedenpuhdistamo hankkeen vastaaottotarkastus pidetään perjantaina 27.03.2009 alkaen klo 10.00.

Hankkeeseen liittyvät kaukovalvonnan lisätyöt ovat vielä keskeneräiset. Kaukovalvontaa parannetaan siten, että sen piiriin tulevat Koskiniemen pumppaamo, Harsunkankaan ylävesisäiliö ja Sormiharjun vedenottamo. Tämä luo edellytyksiä  jätevedenpuhdistamon  tehokkaaseen käyttöön ja mahdollistaa jatkossa kuntien välisen yhteistyön käynnistämisen  vesilaitosten  valvonnassa.

Hankkeen tultua kokonaisuudessaan valmiiksi keväällä järjestetään yleisölle avointen ovien päivä, jolloin kaikilla on mahdollisuus tutustua kohteeseen.