Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven työvoimareservihaastattelut alkavat

9.3.2009 Matti Muukkonen

Muista ilmoittautua 17.3.-18.3. aloitettaviin haastatteluhin!

Kyyjärven kunta aloittaa työvoimareservin haastattelut. Haastattelut liittyvät laajempaan Kyyportfolio-hankkeeseen, jonka tarkoituksena on luoda julkinen informaatiopankki kunnassa jo olevasta elinkeinotoiminnasta, kunnan tarjoamista elinkeinopalveluista, asuntokannasta ja muista kiinteistöistä, palveluista ja mikä tärkeintä kunnassa vapaana olevasta työvoimasta. Tavoitteena on, että nousukauden kynnyksellä portaali toimisi yritystoiminnan sijoittautuminen tukena.

Työvoimareservin haastattelussa tavoitteena on ensinnäkin antaa toivoa ihmisille paremmasta tulevaisuudesta. Toisekseen tavoitteena selvittää mitä piilevää osaamista työvoimareserviin sisältyy. Kolmannekseen tavoitteena on tunnistaa potentiaalisia uusia yritysideoita ja osoittaa sekä etsiä ”puuttuvia lenkkejä” liiketoimintaketjuihin.

Haastatteluissa jokainen niihin ilmoittautuva tapaa ensin kunnanjohtaja Matti Muukkosen, jonka jälkeen kehittämistoimisto Kanavaranta oy:n edustaja, projektivastaava Eero Mutanen toteuttaa varsinaisen tiedonkeruun. Haastattelut alkavat 17.3.-18.3., joihin voi ilmoittautua Eero Mutaselle, eero.mutanen@kyyjarvi.fi, 050-3036452.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394

Kunnanjohtajan kirje työvoimareservin jäsenille: 

"Arvoisa työvoimareservin jäsen!

Kyyjärven kunta on päättänyt tarttua kovalla kädellä kunnassamme vallitsevaan työttömyyteen. Me keskushallinnossa haluamme kantaa oman osamme siinä inhimillisessä kärsimyksessä joka työttömyydestä yksilöille aiheutuu. Sen arvokkaan työn ohella, jota esimerkiksi työvoimatoimisto (nykyinen TE-toimisto) tekee, olemme päättäneet kohdentaa myös omia resurssejamme siihen, että mahdollisimman moni kyyjärvinen olisi tulevaisuudessa töissä. Uskomme, että työn kautta ihmiset saavat sisältöä elämäänsä, paremmat resurssit toteuttaa itseään ja mahdollisuuden osallistua aktiivisesti yhteiskunnan toimintaan. Vaikka työn hankkiminen ja sen saaminen on viime kädessä aina yksilön itsensä vastuulla, on myös kunnan oltava tukena. Te olette voimavara, jonka avulla myös Kyyjärvi nousee uuteen loistoonsa tulevan nousukauden kynnyksellä.

Siksi olemme päättäneet, että on aika selvittää mitä työttömänä olevat, ns. työvoimareservin jäsenet todellisuudessa osaavat. On saatava oikea kuva siitä millaista työvoimaa meillä olisi mahdollista tarjota yrityksille, jotka pohtivat liiketoimintansa sijoittamista uudelle paikkakunnalle. Heidän päätöksissään vaikuttavat niin logistiset kuin infrastruktuuriset syyt, mutta myös se millaista työvoimaa kunnassa on tarjolla yritysten tuottamien hyödykkeiden (tuotteet ja palvelut) valmistamiseen ja toteuttamiseen. Jos me pystymme osoittamaan heille työvoimaa, on yrityksen tulo huomattavasti lähempänä toteutumista, koska on olemassa tietoa, jolla yritysten liiketoimintariskiä pystytään pienentämään.

Tämän tiedon hankkiminen on yhteinen projektimme. Tässä kunta tarvitsee juuri sinua! Yhteistyöllä molemmat osapuolet voivat menestyä tässäkin asiassa. Me pyydämme, että otatte vastaan haasteen osallistua tähän projektiin uhraamalla noin 40 minuuttia aikaanne ”työvoimareservin haastattelut” -hankkeeseemme. Kuten ehkä lehdistä olette voineet lukea, olen henkilökohtaisesti luvannut tavata teidät kaikki. Tämän lupauksen aion pitää. Apunani tässä työssä on myös yhteistyökumppanimme, kehittämistoimisto Kanavaranta oy:n Eero Mutanen, joka toimii projektissa vastaavana, oikeana kätenäni. Eerolla osaaminen keskustella kanssanne siitä millainen tahtotila teillä on tulevaisuutta varten, mikä tekisi teidät onnelliseksi ja millaisia kenties jopa kannattavaksi liiketoiminnaksi päätyviä ideoita teillä voisi olla taikka miten te voisitte olla mukana, jonkun toisen ideoimassa liiketoiminnassa. Kehittämistoimiston osallistuminen projektiin on hieno solidaarisuuden osoitus siitä, että vielä on olemassa ihmisiä, jotka haluavat olla tukenamme tämäntyyppisessä hankkeessa.

Se mitä toivon nyt teiltä, juuri sinulta, on yhteydenotto Eeroon joko sähköpostitse eero.mutanen@kyyjarvi.fi tai puhelimitse 050-3036452. Häneltä voit varata ajan, jolloin voimme tavata. Ensimmäisiksi haastattelupäiviksi olemme tässä vaiheessa sopineet ensi viikolla tiistain ja keskiviikon, 17.-18.3., jolloin pyritään tapaamaan niin monta teistä kuin mahdollista. Samassa yhteydessä päätetään seuraavat tapaamisajankohdat. Haastattelut järjestetään kunnantalolla.

Jotta voimme olla apuna, pyydän nöyrimmin, että ilmoittaudutte yhteiseen projektiimme rakentamaan hyvinvoivaa Kyyjärveä.

Matti Muukkonen
kunnanjohtaja
050-3522394
matti.muukkonen@kyyjarvi.fi