Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven haastattelut menestys

18.3.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja: ”Fantastista sakkia”

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen on Kanavaranta oy:n projektivastaava Eero Mutasen kanssa haastatellut tiistain ja keskiviikon kyyjärvisiä työttömiä tai oikeammin työvoimareservin jäseniä selvitellen heidän osaamistaan sekä kiinnostuksen kohteitaan. Muukkosen mukaan haastatteluissa on käynyt ”fantastista sakkia”, joilla on todellista osaamista. ”Kohtaanto-ongelma on näkynyt selvästi ja nyt kysymys onkin siitä mitä aktiviteettia voidaan räätälöidä kunkin tarpeisiin”, kunnanjohtaja toteaa. Tavoitteena on, että haastattelujen jälkeen voidaan luoda kuva niistä liiketoimintamahdollisuuksista joita ihmisten oma tahto ja mieltymykset voivat kuntaan tuoda. Käytännössä tämä tarkoittaa yhteistyötä alueen muiden viranomaisten kanssa – esimerkiksi jo eräästä haastatellusta oli jo puhetta Keski-Suomen liiton edustajien kanssa tavoitteena räätälöity ammatillinen koulutus.

”Olemme saaneet paljon ideoita myös kunnan kehittämiseen. Tämä on hyvä projekti!”, Muukkonen summaa. Hänen näkemykseensä yhtyy myös haastatteluja valmistellut ja toteuttamassa ollut Eero Mutanen, jonka mielestä malli tulisi ottaa laajemminkin käyttöön. Varsinaisesta hankerahoituksesta onkin jo keskusteltu ja tavoitteena onkin EU-projektin aloittaminen lähiaikoina. ”Hankkeistamiselle on jo näytetty vähintäänkin vaalean vihreää valoa niin ESR- kuin EAKR-rahastojen osalta. Katsotaan miten asia kehittyy. Nyt vain ei oikein ehtisi hakemuksia kirjoittaa, kun yritämme ensin laittaa asiat kuntoon”, kunnanjohtaja Muukkonen toteaa.

Kyyjärven työvoimareservin haastattelut ovat osa laajempaa Kyyportfolio-hanketta, jonka tarkoituksena on luoda nettiportaali, jossa kunta on täydellisesti esillä, jopa siis vapaana olevan työvoiman osalta. Tällä pyritään pienentämään yritykselle aiheutuvia rekrytointikustannuksia ja siten saada kansantalouden pyörimään hieman tehokkaammin.

Kyyjärven kunnan työvoimareservin haastattelut jatkuvat ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona (24.-25.3.2009), joihin vielä haastatteluihin osallistumattomia pyydetään ilmoittautumaan Eero Mutaselle (eero.mutanen@kyyjarvi.fi, 050-3036452). Kuten aiemmin on todettu, emme katso tarkkaan sen perään onko osallistuja kyyjärvinen, nuori tai vanha, työtä vailla tai pätkätöissä, vaan kaikki toivotetaan tervetulleiksi! Innosta siis läheisesi, kaverisi ja naapurisi ilmoittautumaan, mikäli uskot hänelle olevan hyötyä haastatteluista. Me hoidamme loput!

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.