Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lehdestä poimittua - ihmettelyä

Läntisessä naapurimaassamme on aina mukava käydä.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lehdestä poimittua - ihmettelyä

1.3.2009 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Läntisessä naapurimaassamme on aina mukava käydä.

Mummu ja paappa hälytettiin lapsenvahdiksi. Ja kun lumipyryssä kiirehdimme yläkautta kohti pohjoista Ruotsia Luleåta, radiossa ilmoitettiin Victuurian kihlautumisesta: olimme tietenkin onnellisia  prinsessan ja tulevan prinssin/herttuan ja kaikkien ruotsalaisten puolesta ja omastamme, kun näin pääsimme tuoreeltaan juhlimaan.
Mummu luki sitten satuja, paijasi, leipoi sämpylöitä; paappa toimi kaupantätinä ja nukketeatterin verhonpitäjänä. Kun vatsatauti tokeni, laskettiin mäkeä, piirrettiin hankeen ja yksi pieni tyttö söi lunta kissan-koiran-linnunkakkavaroituksista huolimatta.

- Mitä sinä luet lehdestä?
- Tv-ohjelmat ja urheilupalsta / otsikot ja sarjakuvat.... ja kuolinilmoitukset (iästä riippumatta!).

Selailin minäkin päivittäin Dagens Nyheteriä. Siellä oli tietenkin monta monituista sivua kihlaparista ja tulee olemaankin - häiden odottelua reilu vuosi ja sitten...
Mutta minä olen ennenkin ihmetellyt ruotsalaisia kuolinilmoituksia. Tekstiosa ja informaatio noudattavat meille tuttua kaavaa mutta kuvat!!! Eläimiä: erilaisia lintuja, koiria, kissoja,kaloja ja sammakko(!); ruusuja, kieloja, vanamoja, puita, pensaita; urheiluvälineitä; soittopelejä; kulkuvälineitä jne....Logiikkaa en ole keksinyt, esim. jos kuvana on vaikka peikko tai sammakko, käärme tai lapio, ralliauto tai amerikanrauta.
Seuraavalla reissulla yritän muistaa kysyä paikallisilta.