Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Virkistävä lähetysilta Kumpulan koululla

Keväisenä iltana vietettiin Kumpulan koululla Kumpulan ja Pölkin yhteistä lähetysjuhlaa. Vieraana oli soinilaissyntyinen Mervi Viuhko, o.s. Pölkki, radiolähetysjärjestö Sanansaattajista. Mervin sukujuuret ovat täällä Kyyjärven Pölkissä.


Raimo Rahnasto vierailee Nuopparilla Jumalan kädet kantaaKirkkoneuvoston päätöksiä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kirkkoneuvoston päätöksiä

3.4.2009 Jari Kuusi

Kirkkoneuvosto kokoontui Pappilassa 24.3.09

Kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti mm. yksimielisesti hyväksyä seurakunnan tilinpäätöksen, Jumalanpalvelussuunnitelman, kolehtisuunnitelman sekä papin ja kanttorin vapaapäiväsuunnitelman.

Kirkkoneuvosto keskusteli myös vs. kirkkoherran esityksestä hautojen peittämisestä talviaikana. Todettiin, että haudan peittäminen omaisten/saattoväen toimesta välittömästi siunauksen jälkeen kestää siirtymisineen ja kukkien laskemisineen usein jopa puoli tuntia. Kesäaikana kyseinen menettely ei ole ongelma, mutta talviaikaan käytäntö on toisinaan osoittautunut hankalaksi, koska saattoväki joutuu seisomaan kylmässä jolloin seurauksena on helposti sairastuminen. Lisäksi vanhusten ollessa kyseessä pitkä paikallaan seisominen tuottaa omat ongelmansa.

Kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti esitetyn pohjalta, että hautojen peittäminen suoritetaan seurakunnan toimesta talviaikana marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Myös omaisten on edellä mainittuna aikana mahdollista suorittaa haudan peittäminen itse, kuitenkin vasta muistotilaisuuden jälkeen, jolloin vältetään koko saattoväen seisottaminen kylmässä. Muina aikoina voi vallita edellä esitetty kahden toimintatavan malli, jolloin haudan peittäminen olisi mahdollista joko seurakunnan tai omaisten/saattoväen toimesta. Edellä esitetyn lisäksi seurakunta kuitenkin suosittelee käytäntöä, jossa seurakunta huolehtisi pääsääntöisestikin itse hautojen peittämisestä.

Kirkon, kappelin ja hautausmaan sekä leikkikentän osalta kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti jatkaa tilojen pienimuotoisia kunnostustoimia.

Seurakunnan leirien ja leikkikentän kesätyöpaikat tulevat julkiseen hakuun 16.-30.4.2009, jolloin asiasta ilmoitetaan Nopola News:ssä ja Viispiikkisen kirkollisissa ilmoituksissa.