Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Puu parantaa maailmaa

14.4.2009 Jukka Kainulainen/Mhyp

Tee hyvä ympäristöteko - pidä metsäsi kasvussa, kehotetaan Metsänhoitoyhdistysten MHY-viikolla, jota vietetään parhaillaan kautta maan.

MHY-viikkoa vietetään ympäri Suomen 14. – 18.4. teemalla Tee hyvä ympäristöteko – pidä metsäsi kasvussa. Teemaviikolla halutaan muistuttaa, että kasvava metsä sitoo ilmakehän hiiltä ja on ehtymätön puuraaka-aineen lähde. Hyvin hoidetuista taimikoista myös kehittyy järeää puuta tuottavia metsiä.  Hyvin hoidettu metsä hyödyttää paitsi metsänomistajaa myös koko maapalloa.

Kestävä metsätalous hillitsee ilmastonmuutosta, kun huolehditaan metsien kasvukunnosta ja korvataan puulla fossiilisia raaka-aineita. Vuosittain Suomessa syntyy vajaat 70 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä, joista metsät pystyvät sitomaan lähes 40 miljoonaa tonnia. Metsänomistajat voivat osallistua taisteluun ilmastonmuutosta vastaan huolehtimalla metsiensä kasvukunnosta.

Metsänhoitoyhdistykset ovat suomalaisten metsänomistajien omia yhdistyksiä. Paikallisena toimijana metsänhoitoyhdistys tuntee alueen metsät ja paikkakunnan puukauppatilanteen. Metsänhoitoyhdistys etsii myyntikanavat myös energiapuulle. MHY auttaa, kun metsänomistaja haluaa painottaa metsänhoidossa luonto- ja ympäristöasioita.

Kyyjärvellä metsäpäivän näytöksen Kyyjärven metsänhoitoyhdistys järjestää Peuralinnantien alussa Koskimäellä keskiviikkona 15.4. klo 10:00 - 14:00.

Tervetuloa keskustelemaan metsäasioista nokipannukahvin ja makkaran voimin. Esillä metsänhoitoyhdistyksen korjuukalustoa.