Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tervehdys Amerikasta

6.4.2009 Antti Lintulahti /Irma Mäkelä /Mediamyllärit

Ajattelin kertoa teille kaikille kyyjärveläisille ja Nopolanewsin lukijoille, että millainen paikka tämä Michiganin Flint on.

Mutta eniten tämä artikkeli on molemmille isovanhemmille (Annaliisa ja Kyösti Lintulahti ja Anneli ja Tenho Turpeinen). Miksi? Koska vietän itsekin aikaa Kyyjärvellä aika kovasti. Joka kesäloma pitää tulla Kyyjärvelle nauttimaan mökkielämästä ja sukulaisista.

Täällä Flintissä elämä on ihan erilaista kuin kotisuomessa. Tiet on järkyttävät ja kaupunki jakautuu ghettoon ja hyvin toimeentuleviin. Täällä Flintissä tapahtuu kolmanneksi eniten rikoksia koko Amerikassa. Jep kuulostaa aika pelottavalta, mutta ei mulla ole ollut mitään ongelmia. Kaikki rakastaa Eurooppalaisia ja ihmiset täällä onkin alkanut kutsua mua Crazy Foreigner. Tunnen kaikki mun koulusta ja ajattelinkin nyt ryhtyä ehdokkaaksi prom kuninkaaksi. Prom on tanssit pelkästään valmistautuville ja yksi isoin tahpahtumista koko vuotena. Ja ihan vaan varmuuden vuoksi kaikille tuleville vaihto-oppilaille: Amerikkalaiset naiset rakastaa suomalaista aksenttia.

Amerikkalaiset noudattaa rutiineja aivan liikaa.. Arki ja päivät jotka muistuttaa toisiaan meinaa välillä ajaa meikäläisen hulluks, mutta kun ottaa suomalaisen asenteen ja soittaa parille kaverille niin kyllä me aina jotain tekemistä keksitään. Normaali arki päivä näytää kutakuinkin tältä:
6:30 herätys ja kahvi
7:35 Koulu alkaa ja eka tunti liikuntaa. Normaalisti salilla.
2. tunti englantia
3. tunti Maailman historiaa
4. tunti Atk tämän tunnin jälkeen on lounas joka maksaa noin 2-3 dollaria. Tarjolla on pizzaa ja nugetteja ja muita rasvaisia ruokia
5. tunti liikuntaa
6. tunti teatteria. Helppo aine. Pelkästään näyttelemistä.

Koulun jälkeen mulla oli normaalisti jakis reenit kello 15:30-18:00. Nyt jakis kausi on ohi ja vapaus koittaa. Voitettiin eka mestaruus sitten 2001. Harjoitukset oli joka päivä paitsi sunnuntaina ja sit vielä nuo kaks liikkatuntia välillä meinas pistää puuduksiin, mutta eipähän pääse paino nousemaan. Mutta tuo mestaruus oli kyllä jotain aivan mahtavaa. Melkein koko koulu oli katsomassa sitä peliä ja voitettiin vaan jatko-aika maalilla. Voitin koko sarjan jäähytilaston. Ei nämä amerikkalaiset tiedä miten suomalaiset pelaa lätkää.

Viikonloput on aika samanlaiset kuin Suomessa. Välillä vaan ei meinaa päästä lähtemään, kun on aika rankat säännöt tässä uudessa perheessä. Kotiintuloaika on 12, joten normaalisti vietän ainakin yhden yön Maxin luona (vaihto-oppilas Ruotsista) joka viikonloppu.

Kevätlomaksi ollaan suunniteltu matkaa Floridaan kavereiden kanssa ja tällä hetkellä 15 ihmistä on lähdössä mukaan 2 viikon kuluttua St.Petersburgiin. Hotellit on jo varattu ja kaikki odottaa matkaa niin paljon että huhhuh. Tuntuu kyllä hyvältä päästä vähäksi aikaa pois täältä Michiganista ja ottaa vähän lomaa vaikka koko loppu vuosi tulee olemaan melkein kuin lomaa koska kouluaineet on tosi helppoja ja jääkiekko loppu.

Toivottavasti kukaan ei ymmärtänyt väärin tätä Flintin elämää. Todellisuudessa mulla on ollut ihan mahtava vuosi. Onneksi se ei ole vielä ohi. Olen saanut tuhottomasti kavereita ja ihmiset on muutenkin ihan yli ystävällisiä täällä jos vaan pysyt omalla alueellasi ja noudatat yleisiä sääntöjä. Koulu voi olla rankkaa jos otat liian vaikeita aineita, mutta leppoisasti nuo päivät menee kun ottaa vaan rennosti. Välillä tulee hermostuttua luokassa, mutta onneksi opettajat on suvaitsevampia vaihto-oppilaita kohtaan kun paikkakuntalaisia, mikä on säästänyt minut monilta ongelmilta. Mutta välillä on pakko olla äänekäs ja revitellä että on edes jotain mitä muistella. Huomasin muuten, että naiset täällä ihan rakastaa jos pukeudut hyvin ja puhut aksentilla, ihan vaan vinkkinä.

Terveyksiä Saanalle sinne Marylandiin ja kaikille kyyjärveläisille.
Antti Lintulahti
Yllä kuvassa Antti, sisko Kylie ja veli Darren