Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Vuokra-asuntoja?

Kunta pyytää ilmoittamaan mahdollisista vapaista vuokra-asunnoista kunnanjohtajalle.


Liikuntasali on suljettu 6.4.2009


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hyvä elämä: turvallinen ja virikkeellinen

14.4.2009 Tuula Härkönen / EL

Eero Hiironen ja Reijo Pesonen esittelivät ikäihmisten asumisoikeus-asumismallia EL:n yhdistyksen kokouksessa 14.4.

OMA KOTI IKÄÄNTYVILLE YHTEISÖTALOSSA SAARIJÄRVELLE

- Nykyiset ja vielä enemmän suurten ikäluokkien ikääntyvät ja ikäihmiset haluavat olla omatoimisia ja heille itsemääräämisoikeuden ja valinnanvapauden säilyttäminen on tärkeää:myös toiminnallisuus, osallistuminen, harrastukset ja ryhmään kuuluminen korostuvat, perustelee asiantuntija Reijo Pesonen, Saarijärven seudun asumisoikeusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, seudullista hanketta.

- Asumisoikeusasuminen on vuokra-asunnon ja omistusasunnon välimuoto, jossa itsenäisen asumisen lisäksi painottuu yhdessä tekeminen ja oleminen. Ruotsissa ja Tanskassa tällaisen asumisen toteuttaminen on jo pitkällä. Helsingin Arabianrannan Loppukiri on kiinnostava esimerkki, mutta Saarijärven hanke on omanlaisensa, mikä sopii haja-asutusseudulle, missä on otettu paikalliset olosuhteet voimavaraksi, kertoo Pesonen.

- Yhdessä vanhetaan näin vireästi, toimien. Aina löytyy kavereita. Tämä hanke on myös ekologinen ja inhimillinen kaikin puolin: hyvinvoipa on terveempi. Unelmia voi vielä hyvin toteuttaa kolmannessakin iässä, tuumaa Eero Hiironen, EL:n Saarijärven yhdistyksen puheenjohtaja.

Lisätietoja saa Saarijärven seudun asumisoikeusyhdistykseltä.

PS. Kuva Eero Hiirosesta on Tarton maatalousmessureissulta (Viitalan Alpon ottama), kun sihteerin kamera oli tänään piilossa.