Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kelluvat lihakset ja naisen alku ja loppu

1.5. Tuula Härkönen / EL

Lasten suusta totuus kuuluu.

* Mummulla oli yllä lyhythihainen pusero. 9-vuotias katseli käsivarsia ("alleja") ja tuumasi: "Mummu, sinun lihaksesi kelluvat."
* Mummi istui tyttärentyttären kanssa saunan lauteilla, katseli mummiaan ja totesi: "Sie oot kyllä tyttö." Mummi myönsi, mutta kysyi kuitenkin, mitä eroa on pojilla ja tytöillä. 2-vuotias mietti hetken  ja nyökytteli sitten  viisaan näköisenä selvää asiaa: "Pojat juovat kaljaa."
* 6-vuotias Nea oli jäänyt kiinni pussailemisesta. Äiti häntä valisti, että pojat tykkäävät enemmän tytöistä, jotka ovat vaikeammin valloitettavia. Nea siihen: "Ei se mitään helppoa ookkaan, kun ne pojat juoksee karkuun."
* Sonja 5v istui äitinsä ja tätinsä kanssa saunassa, kokeilivat hunajanaamiota. Sonja kuuli, että naamio nuorentaa, ja hänelle tuli hätä: "Kuinka paljon se oikeesti nuorentaa? Pääsenköhän minä eskariin ja kouluun ensi vuonna?"
* 4-vuotias poika tykkäsi persiljasta, mutta ei halunnut tuollaista nimeä mummolleen sanoa, se kun kuulosti vähän rumalta. Hetken mietittyään pyysi kauppaan lähdettäessä mummoltaan: "Ostetaan kaupasta pyllyheinää?"
* Naapuriin oli tulossa vauva. Essi 4v kertoi innoissaan, että se on tyttö. Isä kysyi, mistä naapurit sen tiesivät. Neljävuotias sanoi topakasti: "Ne katto tietenkin netistä."
* 6-vuotias kysyi kirkkaalla äänellä isältään: "Jos äiti sattuisi kuolemaan, saisitko sinä isi sitten päättää asioista täällä kotona?"
* Mummo oli kutsunut 6-vuotiasta  Mariaa Madameksi, josta tämä oli onnellinen. Nyt mummo kutsui pikkusisko Erikaakin samalla nimellä. Sen Maria korjasi nopeasti: Minä olen Madam ja Erika on Edam."
* Mummo, äiti ja 4-vuotias tytär olivat kävelyllä. Mummo ihasteli pientä tyttöä: "Sinä olet sellainen pieni naisen alku." Siihen tyttö vastasi viisaasti: "Oletko sinä sitten naisen loppu?"