Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Luonnossa keväthuumaa!

14.5.2009 Eki Holmberg

Jäät lähti ja kesä tulee. Kameraseura siirtyy kesälaitumille.

Tiistaina (12.5.) pidettiin kevään viimeinen kerhoilta. Illan mittaan ruodittiin vappumarssin tuotoksia ja kevään kulkua yleensä. Näytteet aiheesta "kevään kulkua yleensä" löytyy lisäkuvista. Vapun kuvia ei nyt sitten kuitenkaan, lupauksesta huolimatta, tullut näytille lisää.  Talvi ja kevät on ollut melko vilkas ja kuvia on tullut runsaasti. Kerhoilloissa on ollut varsin mukavasti porukkaa ja uusia  näppäilijöitä on joukkoon liittynyt  useita. Mukavinta lienee, että väki  on nuorentunut ja kerho ei "ukkoonnu". 

Vaikka jokainen vuodenaika ja keli on sopiva valokuvaukselle, on kuitenkin kesä se aika vuodesta milloin kameran suljin räpsähtää useimmin. Silloin on valoa ja värejä ja silloin liikutaan ehkä eniten. Minun mielestä syksyn ruska-aika ja kevättalvi ovat ehkä kuitenkin ne mielekkäimmät. Joku taiteilija on joskus sanonut  keskikesästä , että silloin kaikki on kuin pinaattia - yhtä vihreyttä. No se lienee hieman kärjistettyä ajatusta kesästä. Kesän mielenkintoisia kuvauskohteita  ovat ne monet monituiset tapahtumat niin täällä kotipitäjässä kuin ympäri Suomea. Ei muuta kuin  "pokkari" mukaan ja antaa räpsiä. Jos joku haluaa käyttää ns. tavallista perinteistä kameraa, on filmejä saatavissa  ja kuvien kehityspalvelut toimivat vielä. Itse asiassa on havaittavissa  uutta kiinnostusta normaalin filmin käyttöön.  Jotkut ovat sitä mieltä, että värit ovat paremmat. No se on osin makuasia ja osin totta.

Useimmalle lienee kuvaaminen on hetken tallentamista ja omien tapahtumien  muistiin saamista. Se on mielestäni kameran käytön tärkeimpiä tehtäviä, ei niinkää se, kuinka hienoja tai erikoisia otoksia on tallentanut . 

Kameraseura  siirtyy nyt "kesäaikaan" ja palaa kerhoiltoihin jälleen elo- tai syyskuussa. Kuvia otetaan ja ehkä jotai  näkyy kesäaikana myös News`n ruudulla. Hyvää kesää ja mukavia kuvia  itekullekkin toivoo

Kyy Eki      

PS.  Kesäaikana luonnossa liikuttaessa  kameran kanssa tai ilman, on aina muistettava ettei  häiritä pesiviä lintuja.Ei pidä mennä liian lähelle pesää tai poikasia ettei emot hylkää niitä.   Pidetään myös luonto SIISTINÄ eli ei roskia!!