Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

SEPÄNSÄLLIT KESÄLAITUMELLE

30.04.2009 Erämiehet /Matti

LOMAT ALKAA LÄHESTYÄ !

Opintokausi 2008-09 loppu, jotain sain valmiiksikin, tulin kesken kurssin mukaan, toiset sai enemmän tehtyä ja ovat jo lähempänä seppää,
mutta kannatti osallistua, jotain toivottavasti opinkin.

Vahinko että syyskauden töitä, jäi näkemättä, niitä oli jo kiikuteltu käyttöön, kaikkihan nämä on siihen tarkoitettu ovikelloa myöten.

Vapun aikaanhan voi kirjoitella vähän kaikenlaisia juttuja.
Seuraava on niitä varten, jotka eivät ehkä muista, että aina ei ole ollut, lämpimiä vessoja sisällä, olis ehkä vieläkin tarpeen ne ulko "HYYSIT", meitä hemmotellaan ihan liikaa, kaikella sortilla.

Oletko kuullut sanontaa että niiltä on "paskasangon" ripa poikki, sanontaa käytettiin, kun sukulaisilla, naapureilla tai muuten hyville tutuilla oli erimielisyyttä, eikä oltu missään tekemisissä keskenään pitkiin aikoihin.

Se sankohan oli käytössä silloin kun ei vielä ollut niitä vessoja, se nostettiin ulkoeteiseen, ainakin yönajaksi, ettei tarvinnut pimeässä ja pakkasessa lähteä sinne ulko "hyysiin" tarpeilleen.

Siitäkin on tietystikin monia juttuja, mutta kerran eräs sulhaskokelas, oli yökylässä tytön vintti huoneessa, jonne johti puolarapuset (tikkaat), aamulla piti yrittää lähteä pois salaa, ettei isäntäväki sais tietää vierailusta, mutta isännältä ehkä vahingossa?, oli jäänyt se sanko, viimeisen askelman eteen ja sulhasen jalka pimeässä osuikin suoraan puolillaan olevaan sankoon,  no se aiheutti paljon meteliä ja vielä enemmän hajuja.

Tein siellä opintopiirissä yhden tarvekalun ja kun joku "sälli" kysyi että mikä se on, sai vastauksen että olkoon vaikka se -ripa.

Muutamia sain kuvattua, mielestäni kannattaa tutustua.
Kaunista ja hyvää kesää kaikille niillekin joilta on RIPA poikki.
Kaikesta huolimatta nostetaan kättä!!
NIIN JA HYVÄÄ VAPPUA!

terv. matti