Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vappumarssilla

6.5.2009 Eki Holmberg

Kyyjärven Kameraseura perinteisellä vappumarssilla, mutta ilman lippuja ja banderolleja.

Luonto näytti  komiamman puolensa, kun kameraseuran porukka sonnustautui perinteiselle vappumarssille. Varusteena ei toki ollut lippuja tai kylttejä vaan harrastukselle tyypillisiä "värkkejä" siis kameroita. Vappumarssimme  tai oikeammin vappuretken, luonteeseen kuuluu tietenkin myös kohtuulliset eväät.Retken menu ei koostunut vappulounaasta, siis sillilounaasta, vaan perisuomalaisesti käristemakkarasta,voileivistä, ja kahvista. Toki matkassa oli myös simaa.

 Tämän vuoden kohteena oli Alajärven Pyhävuori. Paikka on tunnettu komeasta näköalastaan Lappajärvelle, uhrikivestä ja peikonluolastaan. Paikka on erikoinen ja käymisen arvoinen. Huonojalkaiselle paikka on hieman hankala vaikka viereen pääseekin autolla.  Liitekuvat puhukoon puolestaan. Evästelypaikaksi oli  sovittu vaelluspolun varrella oleva laavu. Paikalle tultaessa edessä oli pienoinen yllätys. Joku oli ilmeisesti käristellyt paikalla hieman ronskisti ja käräyttänyt koko laavun hiilikasaksi. No, se ei meidän tahtia haitannut. Tulihta oli paikalla ja turvallinen joten siitä vain eväitä nauttimaan.

Tauon jälkeen matkaa jatkettiin Lappajärven  rannalla olevalle lintutornille. Paikalla on myös kalasatama. Järvi oli pääosin jään peitossa, mutta rannat olivat jo sulat ja lokkeja ja nokikanoja oli runsaasti. Satamasta oli sitten jo aika palata Kyyjärvelle jossa odotti Wanhat Auttot ja niitä piti ehtiä ihailemaan tai ihmettelemään. Retki onnistui hyvin ja kuvia tuli. Tämän jutun kuvat ovat Kyy Ekin, mutta eiköhön niitä kuvia tule lähiaikoina myös muilta matkassa olleilta.

Ensimmäisen vappumarssin Kyyjärven Kameraseura teki  vappuna 1979 ja kohteena oli Auma-aho. Ainaki allekirjoittaneelta löytyy kuvia lähes joka vuodelta. Miten ensi vuonna, se jää nähtäväksi. Palataan asiaan ,kun aika koittaa  Hyvää kesän odotusta

Kyy Eki