Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Audiator valitti Kyyjärven tilintarkastajavalinnasta

4.5.2009 Matti Muukkonen

Kuntaliiton yhtiöllä vireillä useita hakemuksia markkinaoikeuteen.

Oy Audiator Ab on jättänyt markkinaoikeudelle hakemuksen, jossa se vaatii Kyyjärven kunnanvaltuuston tekemän tilintarkastajavalinnan kumoamista tai vaihtoehtoisesti 10 000 euron korvauksia Audiatoria syrjivästä hankintapäätöksestä. Lisäksi Audiator vaatii päätöksen toimeenpanon kieltämistä, jota kunnanhallitus käsittelee tänään. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen päätösehdotuksen mukaan kunnanhallitus kiistäisi syrjintää tapahtuneen ja vastustaisi toimeenpanokieltoa vedoten siihen, että kunnalle aiheutuisi enemmän haittaa kuin mitä kokonaisuudessaan millekään asianosaiselle olisi hyötyä.

Kunnanvaltuusto valitsi maaliskuussa kunnan tilintarkastusyhteisöksi KPMG Kunta oy:n ja sen vastuulliseksi tilintarkastajaksi JHTT Aatos Mäkelän. Tuolloin asiaa valmistellut tarkastuslautakunta totesi KPMG:n tarjouksen olleen kokonaistaloudellisesti edullisempi ja Mäkelällä olevan riittävät valmiudet vastata tilintarkastuksesta. Audiatorin mukaan kuitenkin heidän tarkastajansa ovat osaavampia ja omaavat pidemmän kokemuksen tarkastustoiminnasta.

Oy Audiator Ab on kuntien yhteistyöyhdistyksen, Suomen Kuntaliitto ry:n omistama tilintarkastusyhteisö, joka on aiemmin toiminut myös Kyyjärven kunnan tilintarkastusyhteisönä. Markkinaoikeudesta saatujen tietojen mukaan yhtiöllä on vireillä useita hakemuksia kevään tilintarkastusvalintoihin liittyen.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.