Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi ei saanut ylimääräistä valtionosuutta Kivirannan remonttiin

11.5.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja pohtii esittääkö oikaisuvaatimuksen tekemistä

Kyyjärven kunta sai viime viikolla kielteisen päätöksen koskien Länsi-Suomen lääninhallitukselle tekemäänsä hakemusta saada valtion elvytysrahoja Kivirannan palvelukeskuksen peruskorjaukseen. Lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosaston mukaan lääniin osoitetut voimavarat ja läänin muiden kuntien ja kuntayhtymien tarpeet huomioon ottaen Kyyjärven hankkeelle ei voitu myöntää valtionosuutta.

Kunnanjohtaja Matti Muukkonen pitää ratkaisua outona, sillä Kyyjärven kunnan hanke täytti nimenomaan asetetut kiireellisyyden, käynnistämisvalmiuden ja peruskorjaustarpeen kriteerit. Esimerkiksi Kivirannan palvelukeskuksen sammutusjärjestelmä ei nykyisellään täytä lainvaatimuksia ja se tuleekin korjata mahdollisimman nopeasti.

”Ehkä tässä kävi niin, että kuntamme muita parempi taloustilanne vaikutti lääninhallituksen harkintaan. Se on ikävä juttu, koska Kivirantainvestointi on todella iso ja ylimääräinen tuki olisi ollut tarpeen. Myös rakennusteollisuuden suhdanteista johtuen, olisimme voineet työllistää kunnassa lomautettuina olevia henkilöitä”, Muukkonen toteaa. Hän ei ole vielä päättänyt esittääkö 27.5. kokoontuvalle kunnanhallitukselle oikaisuvaatimuksen tekemistä lääninhallituksen päätöksestä.

Kivirannan palvelukeskuksen remontti on kustannusvaikutuksiltaan lähes miljoonaluokkaa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.