Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Vipuvoimaa polttopuun pilkontaan

Rautakangella pihakiviä vääntäessään sipoolainen Heikki Kärnä oivalsi vipuvoiman rajattomat mahdollisuudet myös polttopuunpilkonnassa.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yrittäjille tietoa työttömien haastatteluista

Kyyjärven yrittäjät/ Katriina Oinonen 15.6.09

Konsultti Eero Mutanen ja kj Matti Muukkonen kävivät kertomassa Kyyjärven yrittäjät ry:n hallitukselle työttömien haastatteluista ja niiden tuloksista

Tähän mennessä on haastateltu jo 35 henkilöä. Eero Mutasen mielestä ne ovat onnistuneet hyvin. Hän kertoi, että niiden tuloksena on syntynyt Kylätalkkarit osuuskunta, joka on jo työllistänyt työttömiä. Lisäksi haastattelujen ansiosta on aloitettu suunnittelemaan oppisopimuskoulutuksia. Osuuskunnan lisäksi ollaan perustamassa nuorten työpajaa, nettikauppaa sekä yrityshautomoa.  Haastattelut on vielä kesken ja tavoitteena on haastatella mahdollisimman monta n. 90 kyyjärveläisestä  työttömästä.

Matti Muukkonen kertoi tarkemmin osuuskunnan toiminnasta. Yritykset voivat myös liittyä siihen ja myydä omia töitään tai tuotteitaan sitä kautta. Yritykset voivat ostaa osuuskunnalta vaikka väliaikaista työvoimaa tai työsuorituksia. Pienin myytävä työpanos on 1h ja kaikki työnantajavelvoitteet hoituvat osuuskunnan kautta. Kiireisen yrittäjän kannatta myös muistaa, että Kylätalkkarien tekemästä kodinkunnostus- tai siivoustyöstä voi tehdä kotitalousvähennyksen.