Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kotiseutupäivä 19.7.

14.7. Tuula Eerola

Kotiseutupäivää vietetään jälleen markkinoiden jälkeisenä päivänä, sunnuntaina 19.7.

Päivä alkaa jumalanpalveluksella kirkossa klo 10. Jumalanpalveluksen yhteydessä kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoilla. Seppelten lähetepuheen pitää kyyjärveläissyntyinen Annamari Pesonen, ent. Lahtinen.

Kirkolta menemme Kivirannan monitoimitalolle. Siellä on ensiksi tarjolla kahvit.

Noin klo 12, sitten kun kaikki ovat kahvin juoneet, aloitetaan musiikkipitoinen kotiseutujuhla, voisi sanoa kotiseutukonsertti. Tilaisuudessa ei ole lainkaan puheita. Noin tunnin ohjelmassa esiintyy tuttuja kotipaikkakunnan musisoijia, ikähaitari suurin piirtein 75 vuotta. Toisessa ääripäässä esiintyjinä on ryhmä pikkulapsia ja toisessa ääripäässä tänä vuonna 80 vuotta täyttänyt Vilho Korpeinen oman esiintyjäryhmänsä kanssa. Väliin mahtuu mm. kirkkokuoro, Salme Tanskanen, Kaisa Tamminen ym. Esitykset ovat vanhoja tuttuja, osa uudempia oudompia kappaleita. Muutama yhteislaulukin on joukossa.

Toivotaan, että Kivirannan vanhainkodin asukkaitakin omaiset ja tutut saattelisivat saliin kuuntelemaan. Ohjelma ei ole kovin pitkä ja vanhat tutut kesäaiheiset laulut varmaan toisivat talon asukkaillekin kesämieltä.

Kuvassa on v:n 2005 kotiseutujuhlan yleisöä.