Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Teatteriretkellä Kuusniemellä...

12.7.2009 Irma Mäkelä /Mediamyllärit

ei kun Kuusassa, Laukaassa.

Kuusniemen ystävyyskunnasta lähtivät matkalaiset Mediamylläreiden järjestämälle teatteriretkelle Kuusan Kanavateatteriin perjantaina 10.7. katsomaan Heikki Luoman Turvetta ja Timantteja esitystä ja retki onnistuikin mainiosti.

Matkaan lähdettiin hyvissä ajoin Oksan Esan bussilla, jotta varmasti ehditään perille ajoissa. Kerettiinpä käydä välillä Hirvaskankaalla hiukopalaa ottamassa.

Kuusan Nuorisoseura on perustettu vuonna 1907 ja seuran alkuajoista lähtien on ollut voimakkaasti toiminnassa mukana teatteri- ja kerhotoiminta. Heikki Luoman kirjoittama Turvetta ja Timantteja esitys oli kerrassaan mahtava, joten kannattaa käydä katsomassa. Perjantain näytöstä oli seuraamassa reilut 400 teatterinystävää.

Näytelmässä oli menoa ja meininkiä, Piiparinenkin oli pudota portailta, että sivustakin hirvitti. Varma Kylmälehdon räjäytyskokeilut ja ammuskelut saivat varmasti katsojat hereille. Pauli Antero Turpeisella tuntui olevan rahaa riittämiin ja lisää oli tulossa.

Katetusta katsomosta oli hulppeat näkymät estradille. Oli oikeat maantieraitit, suo sekä metsämaisemat. Esitys kesti väliaikoineen kolme tuntia, joten kannattaa ottaa pehmuste mukaan takapuolen alle, jotta kulttuurikokemus olisi vieläkin makoisampi. Kesäteatterit ovat mukaansatempaavia kesäillanviettotapoja joista jää mukava mieli pidemmäksi aikaa.

PS. Kuusan Kanavateatterilla on muuten myynnissä Heikki Luoman Eläköön Kuusniemi kirjoja sopuhintaan ja on niitä vielä Myllylläkin.