Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kesäkierroksilla

23.7.2009 Eki Holmberg

Kesä on muutakin kuin pinaatinvihreää maisemaa

Toukokuun jälkeen ovat kameraseuran "muistikortinkuluttajat" olleet kuka milläkin suunnalla. Pisimmillään matkat ovat suuntautuneet etelän suunnassa Italiaan. Useimmat meistä lienee kuitenkin  pysytellyt kotimaan rajojen sisällä .

Kesäisen maiseman kuvaaminen  saattaa olla hieman haasteellista.  Näkymiä hallitsee vihreys ja keskittymistä häiritsevät erilaiset pikku ötökät kuten hyttyset ja paarmat , punkkeja tai hirvikärpäsiä unohtamatta. Tulosta on kuitenkin tullut ja esittelemme tällä kertaa  Niemisen Esan ja Kyy Eki kesäkierrosnäkymiä.  Jatkossa palaamme  mahdollisesti Italian matkan satoon.

Otsakekuvassa poseeraa helmipöllön poikanen. Ilme on kaverilla hieman nuiva, aivankuin haluaisi sanoa kuvan ottaneelle Esalle : "mitäs siinä tähtäilet, ei tässä  kovin kiva oo istua". Esa on kierrellyt kesän aikana mm. Pyhätunturilla ja Suomussalmella Martinselkosen eräkeskuksessa (karhukuvat). Kyy Ekin kuvat ovat myös Lapin maisemista, Ylläkseltä ja Kilpisjärveltä. Lapissa  näkymät ovat laajoja ja mahtavia. Vaarana on ,että osa pohjoista jää huomaamatta sillä osa Lapin kauneutta ovat pienet kohteet-kasvit ja purot. Lapille tunnusomaiset linnut ja perhoset liikkuvat myös matalalla aivan maanpinnan tasalla. Pohjoisessa kulkiessaa kannatta aina välillä pitää taukoa ja havainnoida lähintä ympäristöään. Sinne ei kannata mennä hölkkäämään, sen voi tehdä kotipoluilla.  Juhannuksen jälkeen ,jolloin allekirjoittanut  kera vaimonsa siellä käveli, eivät ötökät juurikaan häirinneet.

Kaikissa Lapin retkeilykohteissa löytyy eri tasoisia, hyvin merkittyjä vaelluspolkuja. Luontopoluiksi merkityt reitit on varustettu aluetta selostavilla  tauluilla ja mm. Ylläs- Äkäslompolon alueella on hankalat paikat varustettu pitkoksilla ja portailla joilla myös hieman huonompi kuntoinen pystyy kulkemaan. Toki löytyy myös haasteellisiakin reittejä.

Mikäli Lappiin ei ole mahdollisuus tai halu lähteä, löytyy retkikohteita paljon lähempääkin. Silloin kun oman pitäjän polut loppuvat voi käydä esimerkiksi Alajärven Pyhävuorella, Salamanperällä tai Pyhä Häkissä. Näistä maisemista löytyy mukavia polkuja kävellä ja ihmetellä luontoa.    Mitäpä minä tässä vielä jaarittelen, ei muuta kuin lenkille ja kamera mukaan!

Kyy Eki