Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Hoitokalastusta jatkettiin Kyyjärvessä

2.07.2009 Erkki Sorsamäki

Reijo Aumanen ja Kari Juutilainen ovat suorittaneet tänä kesänä Kyyjärvessä hoitokalastusta.Kuvassa Lintusaaren nuotiopaikalla kalastuskunnan puheenjohtaja Juhani Vertanen, Reijo Aumanen ja Kari Juutilainen.

Hoitokalastus on suoritettu Kyyjärven kalastuskunnan toimeksiannosta. Kalastuskunta  palkkasi keväällä kaksi miestä`Kehrä` projektin kautta . Muina työtehtävinä hoitokalastuksen ohella heillä on vesikasvillisuuden poistoa, polttopuiden keräystä, raivaus- ja siistimistöitä Lintusaaressa ja Pölkin venevalkamassa. Saalista on tullut tänä kesänä yli 8000 kg. Kaikkiaan hoitokalastuksena on Kyyjärvestä pyydetty noin 80 tonnia roskalaa.

Tänään keskiviikkona tutustuimme hoitokunnan puheenjohtajan Juhani Vertasen johdolla Lintusaaren leiriytymiskohteeseen ja vesikasvillisuuden määrän tilanteeseen ,  mahdollisiin niittokohteisiin. Myös yksityisten rannanomistajien rannoille voidaan leikata kulkuväyliä. Periaatteena on, että kalastuskunnan puolesta pojat suorittavat kasvillisuuden leikkauksen ja leikkausjätteen pois kerääminen kuuluu rannanomistajalle. Veteen leikattua kasvillisuutta ei saa jättää. Työ päättyy 17.07. 2009 ja loppuaika käytetään pääasiallisesti kalastusvälineiden puhdistamiseen ja vesikasvillisuuden niittoon .Jos jollakin on akuutti tarve niittoon niin voi ottaa yhteyttä Reijo Aumaseen ja Kari Juutilaiseen. Tosin kohteita todettiin olevan jo nyt tiedossa paljon.