Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvelle suunnitellaan nuorten työpajaa

3.7.2009 Matti Muukkonen

LadyX:n tiloissa tavaroitaan säilyttäneitä pyydetään ilmoittautumaan osuuskunnan puuhamiehille

Kyyjärven kunnanhallitus on päättänyt vuokrat aiemman ns. LadyX:n lavan Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnan käyttöön heinäkuun alusta lähtien. Osuuskunnan tarkoituksena on perustaa tiloihin nuorten työpaja, jonka avulla puututaan kunnan nuorisotyöttömyyteen. Tavoitteena on, että koulutuspaikkaa vaille jääneet tai koulutuksensa keskeyttäneet nuoret pystyisivät hankkimaan työpajan puitteissa itselleen koulutuksen työpajan toiminnan puitteissa. Kunnan työttömyystilanteen kannalta työpajan vaikutus on jopa 1,5 prosenttiyksikön luokkaa. Työpajan toimintaan osallistuvat nuoret saavat koulutuksen ohella käyttöönsä myös muut osuuskunnan tukipalvelut, kuten yrityshautomon ja elokuun alussa avautuvan osuuskunnan nopo.fi-verkkokaupan.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan työpaja on yksi kevään aikana kehitellyistä työllisyystoimenpiteistä. ”Kunnanhallituksen linjauksen mukaisesti käynnistämme täystyöllisyys- ja paikallisen koulutuksen ohjelmat, joita työpaja tukee”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa nuorten ja lasten hyvinvointiin on tarkoitus panostaa aktiivisesti muutenkin, sillä kunnassa valmistellaan parhaillaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa. ”Tässä yhteydessä pohditaan mm. nuorten vaikutuskanavia, koulutusta ja työllisyyttä sekä nuorten kannalta tarpeellisia palveluja”, Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa on mahdollista, että syksyllä käynnistetään mm. elokuvanäytökset kunnan tiloissa, jonka lisäksi pyritään laittamaan paikkoja nuorisoystävälliseen kuntoon.

Vanhan LadyX:n tilan siirtyessä osuuskunnan hallintaan, pyydetään siellä tavaroitaan säilyttäneitä kuntalaisia ilmoittautumaan mahdollisimman nopeasti osuuskunnan toiminnanvetäjä Janne Pulkkiselle (044-4597077) tai työnjohtaja Hannu Aumaselle (044-4597071). Osuuskunta tulee jatkossa jälleenvuokraamaan LadyX:ltä varastotilaa sitä tarvitseville.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.