Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Muutosturva laajenee heinäkuun alusta määräaikaisten ja lomautettujen osalta

17.7.2009 Matti Muukkonen

Muutos parantaa myös määräaikaisten asemaa

Muutosturvan toimintamalli laajenee. Muutosten jälkeen muutosturva koskee entistä paremmin myös määräaikaisessa työsuhteessa olevia ja 180 päivän ajaksi lomautettuja tai lomautettuina olleita.

Tasavallan presidentti vahvisti 26.6.2009 lain julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain muuttamisesta. Muutokset astuvat voimaan 1.7.2009.

Heinäkuun alusta muutosturvan toimintamalliin kuuluvaan työllistymisohjelmaan on oikeus myös työnhakijoilla, joilla on määräaikaisen palvelussuhteen päättyessä työhistoriaa vähintään viisi vuotta viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Lisäksi vähintään 180 kalenteripäiväksi lomautetuilla tai vastaavan ajan lomautettuna olleilla on oikeus työllistymisohjelmaan, jos heillä on työhistoriaa vähintään kolme vuotta.

Muutoksilla pyritään edistämään taloudellisen taantuman johdosta työttömäksi jäävien, lomautettujen ja määräaikaisissa palvelussuhteissa työskentelevien työllistymistä ja parantamaan heidän mahdollisuuksiaan osallistua työllistymistä edistäviin toimiin. Tavoitteena on erityisesti parantaa ja ylläpitää työnhakijoiden ammatillista osaamista.

Lähde: http://www.mol.fi/mol/fi/05_tyovoimatoimisto/06_uutiset/2009-06-26-02/index.jsp#