Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Anna Ohranen siunattiin

Anna-Stiina Ohranen siunattiin lauanataina 5.9.2009 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.


Tyyne Viik siunattiin

Katso lisäkuvat   

Olli Aaltonen saateltiin viimeiselle matkalle

11.7.2009 Olavi Vallivaara

Olli Aaltonen siunattiin Kyyjärven kirkossa lauantaina 11.7.2009. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.

Olli Emil Aaltonen syntyi 2.10.1925 Laihialla. Perheen mukana hän muutti poikasena Lappajärvelle. Sieltä hän lähti puolustamaan isänmaata. Hän osallistui taisteluihin Pioneeripatalijoonan mukana pohjoisella rintamalla ja sen jälken miinanraivaukseen Lapissa. Sodasta Olli palasi Alajärvelle, jonne hänen vanhempansa olivat muuttaneet. Olli teki yhdessä isä Emilin kanssa sähkötöitä ja jatkoi samalla alalla. Hän tuli 1950-luvun alussa jatkamaan jo isänsä aloittamaa urakkaa Kyyjärven sähköistämisessä. Hän rakensi poikamiehenä ollessaan itselleen asunnon ja liikkeen "Aaltolan" Kyyjärven keskustaan. Kun kyläläiset ihmettelivät poikamiehen iso taloa; Olli oli leikkisään tyyliin  vastannut: "Enhän minä muuten  Marttaa saa."  Olli ja Martta e.Kainu vihittiin morsiamen kotona, Salmelassa, avioliittoon v.1953. Avioliitosta syntyivät lapset: Anneli, Anja ja Anne. Olli ja Martta olivat ahkeria yrittäjiä. Sähkötöiden rinnalle tuli putki- ja ilmastointityöt ja vähitellen myös myymälä, jota Martta puoliso hoiti. Töiden lisääntyessä oli useita palkattuja työmiehiä yrityksen palveluksessa. Vuonna 1974 rakennettiin oma koti "Lepola" tien toiselle puolelle. Ollin ja Martan yhteisiin harrastuksiin kuuluivat marjastus ja metsänhoitotyöt. Ollin terveyden heikennettyä ammattitaudin myötä yritystoiminta myytiin v.1986. Sen jälkeen oli aikaa mieliharrastukselle metsänhoidolle. Ollin nuoruusvuosien harrastuksena oli kirkkokuoro ja myöhemmällä iällä veteraanitoiminta. 

 Usein Olli istui kotikirkon penkissä ja Martta puoliso lauloi kirkkokuorossa. Olli oli luonteltaan leikkinen, humoristinen ja altis palvelemaan. Monet kerrat oli lähdettävä auttamaan ihmisiä kesken oman ruokailun tai juhlahetkien. Hän oli meille kaikille kyyjärveläisille tuttu ja läheinen ihminen. Viime vuosien aikana vähitellen terveys heikkeni ja erityisesti tänä kesänä. Hän nukkui pois Karstulan sairaalassa 29.6.2009. Ollia jäivät kaipaamaan Martta puoliso ja kolme tytärtä perheineen, 9 lastenlasta ja 2 lastenlastenlasta.