Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kesäretkipäivä

Teimme lasten kanssa pienen kesäretken ja pysähdyimme Lievestuoreella pieneen eläinpuistoon Ysitien lemmikkieläinpuisto.


Tuliko sitä lohta?Moottoripyörällä Tiipetiin (13)

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Tuliko sitä lohta?

Kai Oinonen/ KO 7.7.09

Kun olet ollut Tenolla, saat kuulla usein kysymyksen, tuliko sitä lohta. Saaliin saaminen ei kuitenkaan ole tärkein syy lähteä pohjoiseen vuosi toisensa jälkeen. Tenonjokilaakson huikeat maisemat, kirkas jatkuvana virtaava vesi ja joenrannan hiljaisuus, ovat ainakin minulle olleet syy sinne lähteä.

1.7.09 jälleen kerran suunnistin kohti pohjoista.  Lähdin täältä helteistä Utsjoelle Baadukseen, jossa perillä totesin, että jääkaapissakin oli lämpimämpää kuin ulkona. Olin varustanut viimevuotisen muistikuvan mukaan kesävaatteilla, mutta ensimmäiseksi perille päästyäni olikin lähdettävä kalsari ja pipo kauppaan.

Matkaan oli lähtenyt yksin, mutta kuulin Kirvesmäen Pasin olevan perinteisellä moottoripyörä extreme- matkallaan jossain päin Lappia tai Norjaa. Pistin hänelle viestin, että kämpässäni on tilaa ja veneeseenkin mahtuu.  Illan tullen Pasi saapuikin ja parina yönä soutelimme ja narrasimme lohia tai lohet meitä.  Pasi lähti sitten jatkamaan matkaansa ja minä jäin vielä pariksi päiväksi tai oikeammin yöksi uittamaan uistinta.

Lauantaina tuli mökinomistaja Pieskin Pentti käymään ja kertoi sunnuntaina olevan uistelukisat Outakoskella lähellä Karigasniemeä. Pentti kertoi, että kisassa oli tiedossa hyvät palkinnot, Tenon-jokivene pääpalkintona, taulu-TV, painepesuri yms.  ja tietysti hienot pokaalit. Sunnuntaiaamuna pakkasimme veneen ja tarvikkeet kärryyn ja lähdimme kohti Outakoskea. Paikanpäällä oli paljon väkeä kilpailemassa ja seuraamassa niitä. Päivä vierähti Outakoskella mukavasti kilpailun merkeissä.  

Maanantaina olikin sitten jo aika taas lähteä palailemaan kohti kotia ja piponkin sain jättää Baadukseen. Siellä se odottaa minua ensi kesään, jolloin varmaan suuntaan matkan taas sinne ei kalojen vaan Tenon takia.

Ai niin, että tuliko sitä lohta. No tulihan sitä ja tuli tenon-jokivene ja vähän muutakin kotiin tuotavaa kuten kuvissa näkyy.