Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suojaamattomat langattomat verkot

3.7.2009 Pölkki Jaakko-Teppo Ilmari

Suojaamaton langaton verkko voi olla suuri tietoturvallisuusriski

Olen jo jonkun aikaa pyörinyt tuossa keskustan tuntumassa ja olen samalla huomannut kuinka monta Langatonta verkkoa siellä on. Ja kuinka moni niistä on suojaamattomia. Suojaamaton langaton verkko on todella suuri tietoturva riski. Suojaamattomaan verkkoon pääsee yhdistämään ilman sen kummempia yrityksiä. Joissakin tapauksissa tietokone yhdistyy heti siihen verkkoon automaattisesti jos se huoma että siinä ei ole suojausta päällä. Jos on vähänkään osaava tietokoneen käyttäjä niin hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä samaan verkkoon ja samalla päästä tahattoman käyttäjän koneille urkkimaan tietoja. Huonoimmissa tapauksissa se voi kytkeä koneen pois päältä ja poistaa käyttäjätunnuksen.

Suojauksen pystyy laittamaan henkilö jolla on tiedot langattomasta kytkimestä. (yleisin merkki on TW-EA510 V3, taikka zyxelin langattomat kytkimet.)

On siis eritärkeää että se langaton verkko suojataan vähintään salasanalla. Jos ei itse osaa tätä suojata niin pyydä joku tuttu auttamaan taikka voi ottaa minuun yhteyttä niin tulen laittamaan suojauksen kuntoon (huom.!. tulen vain jos soitetaan keskustan seutuvilla).
Minuun voi ottaa yhteyttä numerosta 0405732468