Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Palvelun tarjoajalle mahdollisuus ilmoittaa kotitalousvähennystyö verottajalle

25.8.2009 Matti Muukkonen

Malli auttaisi myös kylätalkkareiden toimintaa

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen esittää keskiviikkona ja torstaina kokoontuvalle hallituksen budjettiriihelle, että työllisyysongelmaa ryhdyttäisiin ratkomaan muutamalla käytännön täsmäkeinolla. Muukkosen mukaan työllisyyttä voitaisiin helposti lisätä helpottamalla kotitalousvähennyksen käyttöä. ”Kotitalousvähennykseen tulisi luoda samanlainen malli, kuin mikä on käytössä asuntolainojen osalta, jotka pankki suoraan ilmoittaa verottajalle”, Muukkonen visioi.

Muukkosen mukaan nykyisellään ongelma on siinä, että varsinkin vanhemmille ihmisille kotitalousvähennysprosessi on aivan liian hankala sen byrokraattisuuden vuoksi. ”Kun kotitalousvähennyksellä on haluttu luoda kannustin kotimaisen työn teettämiseen, olisi varmasti syytä pohtia miten ilman järjetöntä paperisotaa tämä onnistuisi”, Muukkonen tuo esiin ongelman. Hänen mukaansa väline on hyvä, mutta käyttöominaisuudet ovat hieman vielä alikehittyneet.

Toisena täsmäkeinona kunnanjohtaja esittää yritysleipomotoiminnan kehittämistä. Hänen mukaansa olisi syytä luoda kannustin siihen, että yhteiskunnalliset ja elinkeinoelämän vaikuttajat auttaisivat nuoria työllistymään näiden omien ideoiden avulla. ”Myös tätä varten voitaisiin harkita jonkinlaista verokannustinta nimenomaan tuloverotukseen. Näin ollen auttamalla muita, hyötyisit myös itse”, Muukkonen ehdottaa. Hän kertoo lisäksi, että Kyyjärvellä asiaan aiotaan luoda mallikin valtakunnallisen nuorisotyöttömyyden vähentämiskampanjan muodossa. Yritysleipomo.fi –palvelu avautuu lähipäivinä.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.