Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven vuokra-asuntojen remontti maksaisi 1,4-miljoonaa

18.8.2009 Matti Muukkonen

Vuokratalojen johto tullee esittämään omaisuuden realisointia

Kyyjärven kunnan vuokra-asuntoihin teettämien kuntoarvioiden tulokset ovat valmistuneet. Yhtiön toimitusjohtajana huhtikuun alusta toimineen kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan raportit ovat sanalla sanoen aika hurjaa luettavaa. ”Pääsääntöisesti kiinteistömme saivat 1-4-asteikolla 3 ja 4:sta eli välttävää ja heikkokuntoista”, Muukkonen kertoo. Vaikka kiinteistöjen tiedettiin olevan huonossa kunnossa, sanoo Muukkonen yllättyneensä täysin kuntoarviossa esitetystä korjauskustannuksista. ”Seuraavien kymmenen vuoden aikana asuntojen korjaus maksaisi 1,43 miljoonaa euroa, johon meillä ei kyllä kerta kaikkiaan ole varaa, koska korjaustarpeisiin ei ole aiemmin varauduttu”, toimitusjohtaja kertoo.

Hänen mukaansa yhtiön nykyinen 300 000 euron liikevaihto ja siitä saatava noin 75 000 euron liikevoitto ei millään riitä yhtälöön, jossa vuokra-asunnot tulisi remontoida. ”Edelleen on huomattava, että kuntoarvio on hieman kesken eli lisäkustannuksia on vielä tulossa, jonka lisäksi on vielä muistettava, että kaksi uusinta kohdetta jätettiin arvioimatta”, Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa vuokrataloyhtiön onkin nyt pohdittava muita vaihtoehtoja. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulemme hallituksen puheenjohtaja Jouni Saukon kanssa esittämään omaisuuden realisoimista ja yhtiön pilkkomista. Tässä yhteydessä nykyisille vuokralaisille yritetään sitten räätälöidä malli, jolla he voisivat lunastaa omat asuntonsa itselleen”, Muukkonen kertoo.

Kyyjärvellä suunnitellaan myös lisärakentamista, jonka keskiössä ovat olleet ns. viipalerivitalot. Näiden suunnittelu etenee ja tavoitteena on, että kunnan toimielimet saisivat asian käsiteltäväkseen mahdollisimman nopeasti, jopa syyskuun aikana.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.