Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (14)

Tiipet here we come! Tiipetin valloitus lähtee Golmud:sta mikäli se tehdään pohjoisesta.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Muurahaiskaupungissa Tiurajärvellä

19.8.2009 Irma Mäkelä / Mediamyllärit Kuvat:Aila Ahtila

Muonion Tiurajärveltä, jänkhien ja korpien keskeltä löytyi muurahaiskaupunki.

Honkalehdon Kievarin Aila Ahtila lähti heti riihikirkon jälkeisenä aamuna lappiin lakkareissulle. Lakkoja, hilloja, muuraimia; miten itse kukin haluaa nimittää tuota soittemme keltaista kultaa kertyi reissulla mukavasti. Mustikoita löytyi myös. Tammukkasaalistakin tuli onkimalla.

Lakkapäivän päätteeksi Ailan tie vei sattumalta muurahaiskaupunkiin joen varrelle. 10 x 20 neliön alueella muurahaispesiä oli 34 kappaletta. Huikea määrä. Yksi oli oikein paraatipaikalla joen rannassa; muurahaisten rantahuvila.

Muurahaispesien paljous oli niin ihmeellinen näky, että kovan lakkapäivän päätteeksi Ailan oli vielä tehtävä muutaman kilometrin patikkamatka autolle kameran hakuun. Olihan näky ikuistettava kuviksi. Muutakin antia lapin luonto antoi. Valkoinen kanerva törrötti punaisten seassa ja maisemassa kelottuneita puita. Maisema-anti mitä mahtavin ja ruska tekee vasta tuloaan. Poistulomatkalla Aila sai vielä velimiehen veneenkyytiä Tornionjoella.

Nyt Ailalla on kotonaan Kievarissa mukavat muistot ja maistiaiset reissusta. Muurahaiset jäivät onnellisesti asustamaan kaupunkiinsa Tiurajärvelle.