Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kannattaa olla hyvä toiselle

27.9.2009 Olavi Vallivaara

"Nykyihminen ajattelee, mikä kannattaa? Avioliitossa kannattaa olla hyviä toisilleen."

Näin sanoi perheneuvottelukeskuksen johtaja, rovasti Juha Muilu. Hän saarnasi perheen sunnuntain jumalanpalveluksessa ja piti alustuksen aiheesta: "Perheen arjessa jaksaminen."

Pappi kysyy vihkiparilta: "Tahdotko osoittaa rakkautta ja uskollisuutta sekä hyvinä ja pahoina päivinä."  - Avioliitto on tahtomista. Tahdonko olla hyvä puolisolleni, rakastaa ja kunnioittaa häntä! Tahdonko olla ihminen ihmiselle! Raamattu kehoittaa meitä kilvan kunnioittamaan toinen toistamme. Jos vanhemmat rakastavat ja jaksavat niin myös lapset saavat hyvää. Vanhempien välinen suhde on lasten koti. Liian paljon kuluu energiaamme siihen, että suhteemme ei ole kunnossa. Siksi tulisi olla avoimia ja rehellisiä. Asiat hoituvat vain puhumalla ja kuuntelemalla. Kun tulen kuulluksi, ymmärretyksi, on kuin saisi "kopin" palloilutermiä käyttäen - olen tullut hyväksytyksi! Hyväksytyksi tuleminen on yksi keskeisimpiä kokemuksia avioliitossa ja perheen elämässä... mm. näitä asioita tuli esille päivän esitelmässä. Alustuksen jälkeen oli keskustelu.

Jp:n jälkeen saimme nauttia ruokaa ja kahvia. Päivän järjestelyistä vastasi seurakunnan lapsi-ja nuorisotyön johtokunta ja kokkina hääri Taina T Noponen.