Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Terveisiä Ruskaretkeltä

23.9.2009 Olavi Vallivaara

Tämän syksyinen ruskaretki 17-20.9. suuntautui käsivarren Lappiin ja Pohjois-Norjaan, Ruijaan. Ruskaakin nähtiin ja kaikkea muuta mukavaa.

Raahessa saimme tutustua komeaan kirkkoon seurakuntapastori Markus Tuukkasen opastuksella. Raahen kirkon lisäksi vierailimme Haaparannan kirkossa Ruotsin puolella, Enontekiön , Rovaniemen ja Oulun tuomikirkossa.

Ensimmäinen etappi oli Enontekiö, jossa yövyimme. Käsivarren Lapissa oli kaunis ruska. Norjan puolella näimme jo uutta lunta ja saimme tehdä lumipallojakin. Finnmarkin pääkaupungissa Altassa yövyimme ja ihailimme kaupunkia. Altan kanjonilla pysähdyimme katselemaan Luojan ihmeellisiä tekoja. Kautokeinossa teimme vähän kauppa koruilla ja elintarvikkeilla. Kävimme Hannun porofarmilla Enontekiöllä ja Muonion Torasseipissä saimme porojen lisäksi tutustua hienoihin käsitöihin ja kestikievarielämään. Viimeisen yön olimme Levillä, josta tulimme Rovaniemen, Ranuan ja Oulun kautta kotiin Kyyjärvelle. Kilometrejä kertyi Uusisalon autonmittariin lähes 2500 km. Paljon näimme ja saimme kokea yhteistä iloa retkellämme. Hartaushetket, laulut, runot ja monet jutut piristivät yhteistä matkaa. Kiitoksia kaikille mukana olleille hienosta ruskaretkestä!