Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Lapsikuoro availee ääntä

11.9.2009 Minna Erkkilä

Uutena seurakunnan toimintamuotona on tänä syksynä aloiteltu lapsikuoroa.

Kyyjärvellä toimii kirkkokuoro säännöllisesti ja aktiivisesti. Myös nuorten lauluryhmää on kuultu jumalanpalveluksissa aina silloin tällöin.

Varsinainen lapsikuoro meiltä kuitenkin puuttuu ja nyt yritetään korjata sitä puutetta. Kuoro on jo kokoontunut alakoululla kahtena perjantaina osana koulun kerhotarjontaa ja se on tarkoitettu kaikille 1. - 6. luokan oppilaille, sekä tytöille että pojille.

Tähän mennessä näillä kahdella kerralla on ollut mukana koulun pienimpiä tyttöjä, todella innokkaita ja laulunhaluisia lapsia. Muita vaatimuksia ei sitten olekaan. Mukaan voi tulla, jos haluaa laulaa yhdessä toisten kanssa.

Toivon kovasti, että vielä tulisi isompiakin koululaisia - myös poikia - laulukerhoon, jotta saisimme oikein reilun kokoisen kuoron. Silloin ei tarvitse esiintymistilanteissakaan jännittää.
Pyydänkin, että te äidit ja isät kehottaisitte koululaisianne tulemaan mukaan hyvän harrastuksen pariin. Koko ajan ovat ovet avoinna ja mukaan saa tulla ihan milloin vain pitkin vuotta.

Lapsikuoron/laulukerhon harjoitukset ovat perjantaisin alakoululla klo 13.15 ja laulamme aina tunnin verran kerrallaan.  Pääasiallisena tarkoituksena on harjoitella lauluja ensisijaisesti seurakunnan tarpeisiin, esim. perhejumalanpalveluksiin, mutta myös koulun omissa tilaisuuksissa ja muuallakin kuoro voi laulaa kysynnän ja mahdollisuuksien mukaan. Ensimmäisen "keikkatilauksenkin" olemme jo saaneet. Siitä kuullaan tuonnempana.
Innostava ja vähän jännittäväkin oli ajatus siitä, että pääsemme joskus laulamaan kirkon urkuparvella, kun alhaalla on paljon väkeä kuuntelemassa. Siellä yläkerrassa on paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa muutenkin.

Kuorossa laulamme paljon ihan tuttuja lauluja, mutta opettelemme myös uusia, sekä hengellistä musiikkia että hyviä lastenlauluja. Se on mahtava pääoma elämän matkalla. Monet lapsena opitut laulut palautuvat helposti mieleen ja tuovat mukavia muistoja vielä vanhempanakin.

Laulu soikoon!