Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Laajakaistaa kaikille - kysely yrityksille -vastaa heti!

15.9.2009 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Kyyjärveltä ei vielä yhtään vastausta. Toimi heti ja vaikuta tulevaisuuteen.

Jonkin ihme informaatiokatkon takia Kyyjärveltä ei ole vielä saatu vastauksia Laajakaistaa kaikille - hankkeen kyselyyn. Kyselyn tarkoituksena on selvittää YRITYSTEN, mukaan lukien maatalousyrittäjät, tietoliikennetarpeita.

Kysely löytyy osoitteesta www.viisaankivi.fi/laajakaistakaikille ja vastausaikaa on 22.9.2009 saakka. Kyselyyn voivat vastata myös taajamassa toimivat yritykset. 

Kysely on erittäin selkeä, joten siihen vastaaminen ei vie kauan aikaa. Laita myös puskaradio toimimaan ja tiedota muilekin yrittäjille.

Alla seutukoordinaattorin toimittamaa taustatietoa asiasta:

" Valtiovallan taholta on käynnistetty keväällä Laajakaista kaikille -hanke, jolla tuetaan nopeiden internet yhteyksien rakentamista haja-asutusalueille. Hankkeen tavoitteena on, että vuonna 2015 lähestulkoon jokainen omakotitalossa asuva asuisi enintään kahden kilometrin etäisyydellä 100 Mbit/s tiedonvälitysnopeuteen yltävästä maahan vedetystä valokuidusta. Hankkeessa tuetaan kuidun rakentamista erityisesti alueille, joihin nopeiden tietoliikenneyhteyksien ei uskota syntyvän markkinavetoisesti jatkossakaan. Valokuituun pohjautuvaan ratkaisuun päädyttiin sen vuoksi, ettei olemassa, tai edes suunnitteilla olevilla langattomilla järjestelmillä voida taata lähivuosina syntyvien uusien palveluiden edellyttämiä tietoliikennenopeuksia. Langattomien yhteyksien laajenemista hidastaa myös operaattoreiden haluttomuus rakentaa riittävästi tukimastoja alhaisten käyttäjämäärien alueille. Valokuidulla sen sijaan päästään jo nykyisellään nopeuksiin, joka riittää nykyisille ja vasta suunnitelmissa olevillekin palveluille. Lisäksi kymmeniä vuosia kestävän kuidun nopeutta on jatkossa nostettavissa tarpeen mukaan.

Keski-Suomessa rakennuttamishankkeen vetovastuu on Keski-Suomen liitolla, jossa hankevetäjänä toimiva Seppo Siltasalmi on yhdessä kuntien atk –henkilöiden kanssa suunnitellut kuitujen mahdollisia linjauksia. Suunnitelmia on laadittu hankkeen edellyttämällä nopealla aikataululla ja kunnilta odotetaan viimeistään lokakuun loppuun mennessä päätöksiä hankkeeseen osallistumisesta. Kuntien osuus rakentamiskustannuksista on 21 – 22 %, valtio tukee rakentamista 33 %:lla, rakentava operaattori maksaa kustannuksista 33 % ja loput tulevat EU:lta. Kuntien näkökulmasta päätöksenteon vastakkaisissa kulmissa ovat tiukka taloudellinen tilanne ja vastapäässä todennäköisesti ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava ja pitkäaikainen ratkaisu nopeiden tietoliikenneyhteyksien osalta koko kunnan alueelle. Ajankohtaiseksi asian tekee myös se, että seutukuntaamme adsl –yhteydet rakentanut Sonera on ilmoittanut ylläpitävänsä nykyisiä yhteyksiä vain vuoteen 2011 asti, jonka jälkeen haja-asutusalueet jäisivät hitaampien nopeuksien varaan.

Saarijärven – Viitasaaren seutukunnan kunnanjohtajat linjasivat alkukesästä, että kuitujen suunnittelussa on huomioitava seutukunnan yritysten ja maatilojen tarpeet. Sen vuoksi rakentamissuunnitelmien laatimisessa on hyödynnetty myös kehittämisyhtiöiden tietoja yritysten sijainnista. Kuntien päätöksien teon tueksi on seutukunnan kehittämisyhtiössä päätetty laatia seutukunnan yrityksille kysely, jossa pyydetään arvioimaan tietoliikenneyhteyksien tarvetta tulevaisuudessa. Toivommekin, että ehditte ja haluatte auttaa omaa kuntaanne päätöksenteossa kertomalla oman arvionne tilanteesta. Voitte käydä vastaamassa kyselyyn klikkaamalla seuraavaa linkkiä, joka ohjaa teidät kyselylomakkeeseen:

www.viisaankivi.fi/laajakaistakaikille

Linkki suljetaan 22.9.2009, joten pyydämme vastauksia ennen sitä  

Kiitoksin seutukunnan kuntien ja kehittämisyhtiöiden puolesta,
Timo Itäpuisto
Seutukoordinaattori
puh. 044 459 8294
email. timo.itapuisto@saarijarvi.fi "