Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tämä mänty on aloittanut kasvunsa vuonna 1518!

20.9.2009 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Kyypartiolaiset mittailivat tätä vanhaa, isoa puuta, syysretkellään Pyhä-Häkin kansallispuistossa.

Hieman sateinen sää ei säikäyttänyt meitä vaan täysi bussilastillinen Kyypartiolaisia saapui Heikin kyyditsemänä Saarijärvelle, Pyhä-Häkin parkkipaikalle. Väkeä oli ihanan paljon, eli lukua lapsista piti ottaa useaan kertaan. Heitä oli mukana 30! Selvästi oli retkelle ns. tilausta. Liekö se meitä liian lähellä vaiko vain sitä arkielämän saamattomuutta, ettei tule lähdetyksi? Retkellä tapasimme mm. vaasalaisia ja kuopiolaisia kulkijoita.

Pyhä-Häkin kansallispuiston tunnus on palokärki. Se on perustettu vuonna 1956. Pinta-alaa löytyy 13 neliökilometrin verran. Reitit merkitty hyvin ja alue suhteellisen helppokulkuista. Kansalispuistossa on paljon vanhaa metsää. Metsä on luontaisesti syntynyttä ja metsäpalojen ja myrskytuhojen jäljet näkyvät pitkään. Saimme ihastella vanhojen mäntyjen tyvillä näkyviä palokoroja. Puistossa maisemallisesti näkyy vanhaa metsää, soita ja lampia. Kotajärvi jonka rannalla sijaitsee alueen ainoa keittokatos on kaunis paikka. Järven kalakantaa arvailtiin eilen, kalastus ja metsästys on puiston alueella kielletty. Marjastaa ja sienestää siellä saa. Maisteltiin suolla kasvavia karpaloita, irvistää piti eli raakoja vielä olivat!

Näimme paljon upeita vanhoja kelopuita, jotka ovat oivia pesäpaikkoja alueen linnuille: tikat, tiaiset, haukat ja pöllöt löytävät sieltä sopivia koteja perheilleen. Innokkaimmat ja hiljaisemmat luonnossa kulkijat voivat alueella nähdä valkoviklon tai liron. Alueella asuu myös liekohärkä, se kyllä näyttää enemmän kovakuoriaiselta! Meistä kyypartion kulkijoista lähti sen verran ääntä, että metsäsopulit ennättivät meiltä hyvin piiloutua.

Eilisen 6,5 km patikointi oli usealle kyypartion uudelle sudenpennulle se eka partioreissu. Matka oli varmasti haastava, mutta sujui kaikilta todella hienosti! Kyy Ekin asiantuntevalla opastuksella retki sujui loistavasti ja kotimatkallakin jaksettiin vielä laulella. Rohkeimmat esittivät pieniä lauluja meidän kaikkien iloksi.

Lähde: Metsähallituksen taskuopas Pyhä-Häkin kansallispuisto