Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi pyrkii ratkaisemaan erityisryhmien työttömyyttä

9.9.2009 Matti Muukkonen

Pitkäaikaistyöttömien määrä aiotaan tiputtaa nollaan loppuvuoden aikana

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantaina esittää kunnanvaltuustolle, että se lisäisi teknisen toimen ostopalvelumäärärahoja 7000 eurolla loppuvuodeksi. Tämä 7000 euroa on tarkoitettu käytettäväksi kunnan työvoimareservissä jäljellä olevien pitkäaikaistyöttömien palkkauksen tukemiseen. "Kysymys on tukiostosta, jolla saamme ensinnäkin loput pitkäaikaistyöttömät työllistettyä ja lisäksi säästämme noin 15000 euroa. Tarkoituksena on, että myös ensi vuonna tukiostoja jatkettaisiin", kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo.

Muukkosen mukaan toimenpide on osa kunnanhallituksen hyväksymää täystyöllisyysohjelmaa. Toimenpiteen jälkeen pitkäaikaistyöttömien määrä tippuu nollaan, kun vielä loppukeväästä pitkäaikaistyöttömiä oli lähes 2-prosenttia työvoimasta ja lähes 15-prosenttia työttömistä. Samalla kunnan kokonaistyöttömyysasteen tulisi tippua jälleen selvästi alle 10 prosentin. "Tosin tässä yhteydessä on taas huomattava se, että loppusyksystä työttömyystilanteemme huononee jälleen hieman myös tilastollisista syistä. Väestön ja siten myös työvoiman vähenemisen määrä päivitetään nimittäin vain kerran vuodessa, joka hieman heikentää tilannetta pienissä kunnissa ja parantaa suurissa", Muukkonen kertoo.

Hänen mukaansa kunnassa on edelleen suunnitteilla toimenpiteitä myös nuorisotyöttömyyden ja vajaakuntoisten työttömyyden ratkaisemiseksi. Yhteistyökuvioista tältä osin tiedotetaan myöhemmin. Merkittävin ongelma, johon ei vielä ole keksitty ratkaisua on korkea 50-vuotiaiden työttömyys. "Tässä yhteydessä on kuitenkin huomattava, että yritysleipomomme palvelee myös muita kuin nuoria, vaikka yritysleipomo.fi-kampanjalla pyritäänkin nimenomaan nuorisotyöttömyyden pienentämiseen", Muukkonen tuo esiin.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi