Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Raija Huttunen on poissa

Raija Huttunen Tervaniemestä laskettiin haudan lepoon lauantaina 19.9. Virkkakankaan hautausmaalla. Siunauksen toimitti Kinnulan seurakuntapastori Jari Kuusi. Kanttorina toimi Kati Koskinen.


Anna Ohranen saateltiin haudan lepoonKauno Mäkinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Katso lisäkuvat   

Anna Ohranen saateltiin haudan lepoon

5.9.2009 Olavi Vallivaara

Anna Ohranen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 5.9.2009. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.

Anna-Stiina Ohranen e. Uutela syntyi 28.3.1923 Oikarin kylällä Ilmi ja Uuno Uutelan perheen kolmantena lapsena. Anna varttui suuren perheen keskellä. Sodan jälkeen v.1945 hänet vihittiin avioliittoon Toivo Ohrasen kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Sirkka-Liisa,Tuija,Markku,Mikko,Marita,Merja,Matti ja Mauno. Ensimmäinen yhteinen koti oli Niemen talo Oikarilla. Oma koti "Jokela" rakennettiin Oikarinjoen varteen. Jokelassa hoidettiin karjaa ja viljeltiin maata. Toivo puoliso hankki kuorma-auton, jolla ajoi maitoa meijeriin. Työtä tehtiin kovasti ja elätettiin suuri perhe. Toivo puoliso menehtyi v.1966 vasta 48 vuoden iässä. Annalle jäi kaikki yksin hoidettavaksi: kotitila , maitoauto ja suuri perhe. Voimaa annettiin, lapset ja hyvät ystävät auttoivat, eteenpäin päästiin. Puolison menetyksen lisäksi Anna joutui vielä vuonna  1985 luopumaan Merja tyttärestä, joka äkillisesti nukkui pois.  Jokelan kotitilan hän jätti pojalleen asuttavaksi ja muutti vanhuudenpäiviä viettämään Kyyjärvelle. Hän palasi kotikylälleen Oikarille, mutta  muutti sairauen myötä takaisin kirkonkylälle. Viimeiset vuodet Anna eli Päivärinteen pienkodissa. Anna oli luonteeltaan valoisa, elämänmyönteinen ja iloinen. Hän osallistui yhteisiin tapahtumiin kotikylällään ja oli innokkaasti mukana seurakunnan tilaisuuksissa loppuun saakka.

Muistotilaisuudessa  Sara Ohranen soitti pianolla mummon muistolle. Hilkka Parkkonen ja Liisa Pölkki lauloivat, kirkkoherra piti muistopuheen ja omaiset lukivat adressit. Annaa jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset sisarukset ja muut sukulaiset ja ystävät.