Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (15)

Iltapäivällä heinäkuun ensimmäisenä vihdoin saavutimme tämän matkan todellisen kohteen, Lhasan.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Saarijärven-Karstulan seudun hengitysyhdistyksen kesäretki

1.9.2009 Eila Koskinen / Mäkelä Irma /Mediamyllärit

Saarijärven-Karstulan seudun hengitysyhdistyksen kesäretki 14. - 16.8.09 Joensuu-Lieksa-Koli seudulle. Muistelmia matkanvarrelta.

Aamutohinassa kaikki paikalla olijat lastasi Uusisalon linja-autoon tavaraa. Oli voileipiä, kahvia, kassia, pussia jos jonkinlaista. Eila tosin sähläsi omiensa kanssa, piti hakea vauhtia vielä kotoa asti. Tosin turhaan, se etsitty kirjekuori oli kuin olikin jo mukana.

Kyyjärveltä kyytiin lähti n. puolet koko retkikunnan vahvuudesta. Lisää lähtijöitä saatiin Karstulasta, Saarijärveltä ja Kannonkoskelta. Ensimmäinen taukopaikka oli Hankasalmella Jari-Pekka huoltoasemalla. Matka jatkui Valamon luostariin. Kappeli oli avoinna. Turisteja, meidän lisäksemme oli paljon paikalla. Huomasin, että opas puhui englanniksi, toinen käänsi puheen kiinan kielelle. Ja sama tietenkin toisinpäin.

Matka jatkui Joensuuta kohti. Kahvi tuoksui autossa. Löysimme hyvän paikan voileipäkahvittelua varten, niin ja oli tarjolla korppujakin. Matka jatkui Joensuuhun. Pysäkki oli torialueen reunassa. Odottelimme opasta autoon. Torilla teimme ostoksia. Eila mittanauhan kanssa joukon jatkona.

Opas näytti meille kaunista kaupunkia. Mieleen jäi puistoalue. Sinne kerätään kaikki Suomessa kasvavat puulajit. Alueella näkyi runsaasti Rodonrendoneita, mitenkähän tuo nimi oikein kirjoitetaan... siellä on varmasti upeaa kukkamerta keväällä. Joensuussa majoituimme hotelli Kimmeliin. Illallisen jälkeen nukutti jo hyvin. Näimme unta Lottopotista. Arto näet keräsi autossa lottoporukan, 1 euro/osallistuja. Osallistujia oli 45 henkilöä.

Aamiaisen jälkeen vielä tunniksi torille. Matka jatkui Ryynäsen ateljeehen. Saimme hyvän oppaan. Uskomaton elämäntyö näkyi siellä. Taiteilija on aikanaan istuttanut kuusipuun pihalle, tarkoituksenaan, että hänen ja miehensä tuhkauurna aikanaan haudataan sen kuusen juurelle. Siellä he nyt lepäävät vaalean kivipaaden alla, kotikuusen juurella. Matka jatkui Lieksaan päin. Välillä joimme taas autokahvit, voileivät ja korppujakin oli taas tarjolla ja pientä leipääkin.

Lieksassa kävimme kirkossa. Olimme kaikki täysin myytyjä sen nykyaikaisen ja tosi kauniin kirkon näkemisestä. Innostuimme veisaamaan siellä yhden virren. Pekka lauloi upean laulun, olisikohan ollut vanhaa kirkkolatinaa. Kuulosti hyvältä. Ja sitten satamaan. Lautta odotteli jo satamassa. Pielisjärvi lainehti vaahtopääaaltoja. Mutta rauhoittui odotteluaikana jonkun verran. Lautalla ei tuntunut keinumista ollenkaan. Aurinko paistoi ja upeat maisemat vei kaiken huomion. Paikka paikoin maisema häipyi horisontin taakse. Lukemattomat saaret ja karit näimme matkan varrella. Huomioimme, että varsinaisia huvilarakennuksia ei juuri näkynyt. Jokunen maatila siellä täällä.

Illalla majoituimme KOLI-hotelliin. Upeat maisemat ympärillä, oli mahtava katseltavaa. Reijo vei meidät hotellin eteen linja-autolla. Sekin huikeaa ylöspäin nousemista. Parkkipaikka on alhaalla henkilöautoille ja linja-autokin piti viedä hotelli pihasta alas, omalle alueelleen. Hissillä noustaan sieltä alhaalta hotellin ovelle.

Huviajelullakin tuli käytyä, hissiltä näki lähes seinäjyrkän kallion. Sen päällä on Koli-hotelli. Vielä korkeammalla on Ukko-Koli näköalapaikka. Niin ja se lotto. Eipä kehumista, olikohan se tuotto 1,20€. Yhteispäätöksellä lahjoitimme ko. summan Artolle, vaivan palkaksi suurin kiitoksin. Lotossa oli 2xlisänumero oikein. Matkalla kävimme vielä Tuli-kivi näyttelyssä ja viereisessä myymälässä. Matkamuistoja ostelemassa.

Sää alkoi pikkuhiljaa muuttua. Kuopiossa satoi kaatamalla. Käväisimme pikaisesti Puijolla. Kotimatkalla ruokailimme Eevantalossa. Tosi hyvää ruokaa oli tarjolla. Emäntä kertoi paikkakuntansa asioista ja mm. näytelmäharrastuksesta. Eevantalo on Syvänniemellä, Kuopion lähellä. Suonenjoella näimme mansikkamaalla sadepukuisia ihmisiä pellolla. Arvoitus on vieläkin, mitä työtä siellä tehtiin pyhäpäivänä ja kaatosateessa.

Loppumatka meni nopeasti. Kiitoksemme Irmelille ja Reijolle. Taas oli hyvä reissu. Tämä oli 11. matka kotimaassa.
Yhteisellä päätöksellä sain tehtäväkseni kysellä pikku-joulu paikaksi Ränssin Kievaria. Asiaa olen hoidellut niin, että menemme sinne sunnuntaina marraskuun 29. päivä. Ruokailu alkaa kello 15.00 ja hinta on 28€. Ei muita kuluja. Ohjelmassa mm. hyvät arpajaiset, tuleekohan pukki. Pikki paketti mukaan kaiken varalta.
Ilmoittelemme myöhemmin sanomalehdissä linja-auton aikatauluista.
Lisäkuvissa valokuvia Erkki Viirun kamerasta.