Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

JOTA-viikonloppu Sahapakalla.

20.09.2009 Eki Holmberg

Jokavuotista JOTA-leiriä vauhdikkaasti

17.-18. lokakuuta pidettiin jokavuotinen partiolaisten radioleiri Sahapakalla . Tämänkertainen  viikonloppu poikkesi aikaisempiin  vastaaviin verrattuna siinä, että tilaisuuteen osallistuivat niin sudarit kuin seikkailijatkin ja olipa joukossa yksi tarpojakin. Viikonloppuleirin johtajaksi oli saatu "nakitettua"  vieraileva "tähti"  Pertti "Keppi" Louni  Korpilahdelta.Muut johtajat olivat Kyypartion omia jäseniä, Eevaliisa.Marjaana ja Eija. Evästyksestä vastasi Riitta. Kaikki pelasi kuin rasvattu salama, olihan johtajakvartetti tuttu ja taattu. JOTA:n varsinaisen ohjelman eli radioamatööriaseman toimintaan  oli saatu ns. operaattoriksi Kalevi Häkkinen Uuraisilta.  Kale on touhunnut radioiden parissa jo peräti 48 vuotta ja hänen oman asemansa kutsu eli "kooli" on OH6RJ . Viikonloppuun sisältyi myös muuta radiotoimintaa. Käsiradion oikeaan käyttöön olimme saaneet myös asiantuntijan .Paavo Seppänen Jyväskylästä opasti nuoria miten käsiradiota tulee oikein ja lakia noudattaen käyttää. Radiotoimintaan kuuluu myös harrastus jota kutsutaan Dx-kuunteluksi. "Keppi" on pitkään touhunnut dx-harastuksen parissa ja hän opasti leiriläisiä lajin saloihin.  Lisäksi viikonlopun aikana kokeiltiin tikkupullan paistoa ja pelastusliinan heittoa.Illan pimetessä oli tarkoitus tutustua tähtitaivaan näkymiin Isoniemen Mikan opastuksella, mutta toisin kävi. taivas oli tukossa ja tähdet pysyivät näkymättömissä. Tilanteeseen oli varauduttu ja taivasta katseltiin  videoporjektorilla jolla Mika näytti Niemisen Esan ottamia tähtitaivas ja revontulikuvia sekä kertoi revontulista ja kuusta. Kysymyksiä sateli sen mitä Mika ehti vastata.  Vauhtia ja erilaisia tilanteita riitti koko ajaksi tälle reilun 20-päiselle partioporukalle.  Monelle leiri (tai retki) oli elämys, sillä yöpyminen tapahtui teltoissa. Majoittumista varten leiriläiset pystyttivät ohjaajien opastuksella ja avustuksella  1/2-joukkueteltan sekä ns. 10-teltan. Vaikka oli märkä ja aika kolea keli, ei teltoissa tarvinnut pelätä kylmää sillä molemmat lämmitettiin kaminalla. Yöpyminen voitiin järjestää turvallisesti ,sillä partiolaisten vanhemmista löytyi riittävästi vapaehtoisia "kipinämikkoja" . Leiriläiset itse olivat liian nuoria tähän hommaan,mutta ehkäpä tulevaisuudessa he hoitavat homman , kunhan ikää ja vartta tulee lisää. Suuri kiitos kaikille ,jotka uhrasitte osan yöuntanne  nuorten hyväksi.

Kyypartion jota-asema on ollut äänessä lähes parikymmentä kertaa. Operaatorina ja isäntänä on yleensä toiminut Matti ja Tuula Lillvis.   JOTA- kutsu on lähes aina ollut OH6SUF . Tämän  vuoden operaattorilla ei aika tullut pitkäksi, eikä myöskään muilla toimintapisteiden vetäjillä, sillä nuoret pommittivat heitä ahkerasti vaikeilla kysymyksillä. Partiolaisten kiinnostus itse asiassa yllätti meidät aikuiset  samoinkuin osallistujamäärä.  Leiriläisiä oli kaikkiaan lähes kolmekymmentä .Nuoret toimivat mallikkaasti vaikka vauhti oli välillä melkoinen ja ääntä riitti. Vaatteet taisivat saada melkoista kyytiä koska keli oli märkä ,joten pesukoneet epäilemättä saivat työtä. Vauhdista huolimatta loukkaantumisilta vältyttiin.    Viikonloppu onnistui ( ainakin minun mielestä) yli odotusten. 

 

JOTA-tapahtuman onnistumisesta voidaan kiittää myös Tuulaa ja Mattia jotka vuosi vuoden perään antavat tilojaan  partion käyttöön toimia ja rymistellä.   Kiitokset kuuluvat kaikille ,jotka jollakin tavalla vaikuttivat  tilaisuuden onnekkaaseen toteutumiseen.

JOTA-asiaan palataan jälleen ensi vuoden lokakuussa. Silloin  saattaa käydä niin,että Kyypartio ja Sahapakka saa järjestettäväkseen tilaisuuden pääaseman. Se jää nähtäväksi.

Kyy Eki