Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven budjetin päälinjat selvillä

13.10.2009 Matti Muukkonen

Verotus ei tulle kiristymään, eikä leikkauksia tehdä

Kyyjärven kunnan talousarviotyöryhmä ja johtoryhmä on hyväksynyt päälinjat vuoden 2010 budjettia varten. Keskeisiltä osiltaan budjetti noudattaa aikaisempien vuosien linjaa ja hallinto- ja elinkeinopalveluja lukuun ottamatta hallintokuntien talousarviot kasvavat lähinnä indeksikorotusten verran. Investointeja on suunnitteilla normaalia enemmän, sillä samanaikaisesti on tarkoitus panostaa sekä vanhuspalvelujen että päivähoitopalvelujen kehittämiseen. Kunnallisveroa ei laajasta keskustelusta huolimatta olla laskemassa, vaan se säilytetään nykyisessä 19 %:ssa. Kiinteistöveroihin 0,02 %-yksikön korotus kohdistuu vakituisiin asutuksiin, joka aiheutuu lainsäädäntömuutoksesta.

”Talousarviotyöryhmän ja johtoryhmän yhteisneuvottelussa käytiin laaja keskustelu miten kunnan tulisi talouttaan hoitaa. Ensi vuonna tullaan panostamaan rakennusinvestointien lisäksi myös erityisesti elinkeinopalveluihin. Myös tuottavuutta pyritään kasvattamaan investoimalla atk-ohjelmistoihin ja laitteisiin”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kokouksessa keskusteltiin myös mahdollisesta veronkevennyksestä, mutta johtuen viime päivinä saaduista kansantaloustieteilijöiden arvioista yksittäisen kunnan veroelvytyksen vaikutuksista päätettiin pysyttäytyä investoinneissa ja tukiostoissa. Myös kunnanhallituksen aiemmin hyväksymiä politiikkaohjelmia esitetään resursoitavaksi laajassa määrin.

”Tärkeintä kuitenkin on, että keynesiläistä talouspolitiikkaa toteutetaan siinä mitassa kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Valtionvarainministeriössä veronkevennyksistä oli vähän kahta linjaa ja lopulta päädyimme pidättyväiseen”, Muukkonen kertoo. Vero- ja investointikeskustelun rinnalla kokous hyväksyi myös monta sisällöllistä ehdotusta, kuten esimerkiksi hallintojohtosäännön uudistamisen suuntaviivat sekä joukon tuottavuutta edistäviä toimenpiteitä. ”Valaistusmäärärahoja sen sijaan esitetään lykättävän vuodella”, Muukkonen tuo esiin kunnassa perinteisesti kuumana perunana tunnetusta aiheesta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.