Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven strategiatyö etenee

6.10.2009 Matti Muukkonen

Kunnassa kehitetyt mallit ovat herättäneet ministeriöidenkin kiinnostuksen

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantaina strategiatyön jatkotoimista. Tarkoituksena on, että neljän jo aiemmin valitun ohjelman (täystyöllisyysohjelma, paikallisen koulutuksen ohjelma, Master Plan, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ohjelma) sisältöjä muokataan marraskuun alussa pidettävässä strategiapäivässä. Jo sitä ennen kunnanhallitus tulee nimittämään ohjelmille seurantaryhmät, joiden puheenjohtajuudet menevät kunnanhallituksen ministerivastuualueittain. Varsinaisten politiikkaohjelmien rinnalla kunnanhallitus odottaa jokaiselta jäseneltään myös mallia, millä substanssiryhmät ryhtyvät jatkossa toimimaan.

Kyyjärven kunnan strategiatyö nojaa vahvasti Saarijärven-Viitasaaren seudulla hyväksyttyyn seutuohjelmaan. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan ohjelmilla pyritään keskittymään olennaiseen tekemiseen. ”Jokaista ohjelmaa tulee toteuttamaan alansa huippuosaaja, jolloin on selvää, että tulemme hallitsemaan aikamoista osaamispääomaa kuntamme kehittämisessä seuraavien kahden vuoden aikana”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa politiikkaohjelmien rahoitusneuvottelut ovat edenneet mallikkaasti ja näyttäisi siltä, että ohjelmien toteuttaminen pystytään aloittamaan aikataulussa.

”Kiinnostusta ohjelmiamme kohtaan on ilmennyt niin valtakunnan mediassa kuin valtion keskushallinnossakin. Viime viikonlopun Keski-Suomi-risteilyllä myös ehdotettiin tulevaisuuden ratkaisuiksi sellaisia malleja, jotka meillä ovat olleet jo joko käytössä tämän vuoden alusta tai joita on aktiivisesti suunniteltu”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa ilolla voidaankin laittaa merkille, että Kyyjärvi on kehittämistoiminnassa tällä hetkellä aivan Suomen kärkiluokkaa ja nyt tarvitaankin vain työtä toteuttaa suunnitellut ohjelmat.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.