Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtaja esittää viipalerivitalomallin toteuttamista

28.10.2009 Matti Muukkonen

Ruuskalle suunniteltu 13 omakotitalon aluetta.

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se veisi valtuuston käsiteltäväksi uusien omakotitalojen rakentamista Ruuskanpellon alueelle. Kunnanvaltuuston aiempien linjausten mukaisesti kunnanjohtaja on pyytänyt arkkitehtiä laatimaan suunnitelman kolmesta ns. viipalerivitalosta eli lähekkäin rakennetuista omakotitaloryppäistä. Esityksellään Muukkonen pyrkii helpottamaan Kyyjärvelle muodostunutta asuntopulaa, joka parhaillaan rajoittaa uusien asukkaiden tulemista kuntaan.

”Kuntamme on nähtävästi ollut niin paljon esillä viime aikoina, joten se on alkanut näkyä myös kyselyissä. Kun panostamme aktiivisesti myös työ- ja elinkeinopolitiikkaan, on kiinnostusta alkanut tulla siihen, että ihmiset haluaisivat muuttaa paikkakunnalle. Tarvitsemme kuitenkin lisää asuntoja”, Muukkonen kertoo. Kunnanhallitukselle tehtävään esitykseen sisältyy myös ajatus osan vanhoista vuokra-asunnoista myymistä ja jäljelle jäävien remontoimista. Lisäksi kunnanhallitus haluaa viedä eteenpäin asuntotoimessa valmisteltua paloaseman päädyn käyttötarkoitusmuutosta, jolla ensi vuoden alkupuolella luotaisiin kuntaan soluasuntoja.

Kyyjärvellä aiotaan tulevana vuonna panostaa merkittävästi kunnan houkuttelevuuteen. Siinä missä muut kunnat leikkaavat palveluja, yritämme me nyt iskeä luomalla uusia työpaikkoja, rakentamalla uusia koulutusmahdollisuuksia ja laatimalla matkailua, elinkeinoelämää ja asumista palvelevan kokonaissuunnitelman. ”Tulevaisuudessa meille kannattaa muuttaa, koska täällä on kaikki kunnossa”, kunnanjohtaja Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.